Invasie

tientallen, honderden

Ze waren er opeens. Tientallen kleine vliegjes aan de binnenkant van mijn raam. Waar ze vandaan komen weet ik niet, kan ik ook niet ontdekken. Maar ze zitten in de vensterbank van dat ene raam. Ze kruipen van boven naar beneden en blijven dan maar zitten. Zondag heb ik goed schoongemaakt en alle vliegen weggehaald. Eerst met de stofzuiger en toen met een gemeen schoonmaakmiddel. Maar maandag zaten ze er weer, nu met z’n honderden. Weer alleen bij dat ene raam. Ze bijten niet, ze steken niet en maken geen geluid. Ze zitten alleen maar te zitten en ze komen ergens vandaan, door de dubbele beglazing heen.

Wat willen ze hier? Is dit een voorbode van slechte tijden? Komen de tien plagen van Egypte er aan?  We hebben al vaak gehoord dat het er alleen nog maar slechter op wordt. Daarbij dacht ik dan aan minder vakantiedagen, wat minde euro’s in de portemonnee. Niet aan zo’n invasie van vliegjes. Hier zit een vilein plan achter.

P.S. Vanochtend pas zag ik dat er een ventilatierooster boven het raam zit.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Invasie

  1. Als ze geen geluid maken … niet te vertrouwen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s