Nieuws! Koefnoen – Okko-mannetje pikt het niet langer

Hij is een echte bèta: weet alles over het wiskundeonderwijs in China, maar kan nog geen ei bakken. Zij heeft op haar vijftigste een cursus assertiviteit en zelfvertrouwen gedaan en is sindsdien niet meer te houden. Valt hem voortdurend in de rede, maakt zijn zinnen af en beslist waar ze naar toe gaan, of ze links of rechtsaf zullen slaan en geeft haar lieve Okko alleen nog maar bevelen.

Nadat hij het allemaal heeft laten gebeuren, besluit Okko dat het genoeg is. Hij laat de boel de boel en vertrekt met een jonge medewerkster naar Shanghai. Eus blijft verongelijkt achter. Hij leert koken en beminnen en komt er eindelijk toe zijn zinnen af te maken, er is iemand die naar hem luistert.

Wat zou dat mooi zijn. Maar helaas volgende week zal blijken dat Okko weer slaafs achter Eus aandrentelt. De lul.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s