Tijd voor de inruil

Het begint altijd met een kleinigheid: een motoronderdeeltje dat vervangen moet worden. Rekening 169,- euro. Vooruit, dat is te doen. Maar het is de voorbode voor meer onheil. Dat weet je. De banden zijn versleten, de accu doet het niet altijd meer, de bodem begint te roesten. Tijd om de oude auto in te ruilen voor een betere.
Een lastige keuze want die oude is zo vertrouwd, je kent al zijn makken en weet wat je moet doen om hem koest te houden.

Met mijn lijf is het al net zo. Steeds vaker hapert een onderdeeltje, er valt veel te repareren. Veel kan je nog zelf doen, soms doet de huisarts verbazingwekkende slimme dingentjes die het lijf weer maanden vooruit helpen. Maar je weet ook dat de grote gebreken op de loer liggen en je voor hoge kosten en veel ellende komt te staan.

Kortom tijd om dat oude lijf maar eens in te ruilen. Jammer, want het is zo vertrouwd. Je weet hoe je er mee om moet gaan; je kent de gebruiksaanwijzing uit je hoofd.
Maar er is niets aan te doen. op naar de showroom, op naar het nieuwere model.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tijd voor de inruil

  1. Zilvertje zegt:

    Heb even lekker bij je gelezen, wat schrijf je mooi!

    Ja, dat slijten gaat zo snel, de tijd gaat hard, tegenwoordig is alles erg duur aan het worden, ik moet van de Hemabril naar een echte en de kaakchirurg moet nu dingen bij mij doen die niet meer of maar een beetje verzekerd zijn, oud worden is duur, maar gelukkig mag ik nog meedoen, ik ben er al veel verloren in de strijd en daar waren hele lieve mensen bij, bv Marijke mijn schoolvriendin, wat had ik nog graag met haar gelachen, ze had de mooiste lach op aardig, lief en aanstekelijk en daar moest ik allemaal aan denken na het lezen van je stukje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s