Een verkeerde koffer

Mijn echtvriend zit momenteel in Manilla, in een hotel met een vreemde koffer. Hij heeft de verkeerde meegenomen vanaf de bagageband op het vliegveld. En zijn koffer is nergens te vinden. Deze koffer lijkt als twee druppels water op zijn eigen koffer, maar hij is het niet en hij zit op slot. Zit er nu ook iemand op een kamer met zijn koffer die hij niet open kan krijgen?

Ik bedenk wat er kan gebeuren. Als je geluk hebt zit er een paar miljoen dollar in. Heb ik wel eens in een film gezien. Dan krijg je de maffia achter je aan van wie dat geld natuurlijk is, je moet dan voorzichtig het land uitsluipen om die dollars veilig te stellen. Kan je prettig nieuwe kleren kopen die met jouw koffer zijn verdwenen. En een nieuwe tandenborstel, want die zit geloof ik ook in jouw eigen koffer.

Of er zitten alleen maar oude kranten of vieze onderbroeken in. Ook zo’n noodscenario. Je bent gewoon opgelicht, ze hebben jouw koffer inmiddels open gekregen en vergapen zich aan jouw fraaie overhemden en het dure grijze pak. Jammer dat de Filippino’s zoveel slanker zijn dan jij, die broek valt zo van hun gat.

Gelukkig heb je de papieren voor je werk en je laptop in een aparte tas opgeborgen. Mocht de koffer niet terugkomen, dan valt het leed te overzien. En er bestaat ook nog een kans dat je morgen op het vliegveld gewoon jouw eigen koffer weer terug krijgt. Vergissing, kan gebeuren…

Raar is het wel dat juist op vliegvelden, waar zoveel in de gaten wordt gehouden, iemand zomaar een verkeerde koffer van de band kan pakken en daarmee de deur uit kan lopen. Geen hond die dat controleert, ook op Schiphol niet. Sta je toch mooi te kijken.

P.S. Net en telefoontje gekregen: alles is goed, de koffer staat ergens in China en komt morgen al naar Manilla. Jammer eigenlijk.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een verkeerde koffer

 1. Wondelgijn zegt:

  O, dat kan ik me dus helemaal voorstellen…! Ik zou ook supernieuwsgierig zijn naar de inhoud van ‘mijn’ (verkeerde) koffer dus. Weet ook niet of ik de verleiding had kunnen weerstaan om hem toch open te maken… *zucht*
  Jammer inderdaad dat de echte koffer gevonden is… 😉

  Like

 2. Aad Verbaast zegt:

  Dat zijn vervelende dingen natuurlijk. Allemaal weer een hoop extra gedoe.
  Klassieke truc is om je koffer dan maar middels een paar ‘versieringen’ uniek te maken.
  Hier lijkt het meer een kwestie van Murphy te zijn geweest: als je eigen koffer ook nog eens opduikt in China.

  Like

 3. rockade zegt:

  ik hang hier boven mijn koffie verkeerd
  bedenk me de gelijkenis
  dan is het schuim weer neergeslagen

  Like

 4. fredvanderwal zegt:

  Goeie story

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s