Geheim dagboek 1963 – gevonden op het Waterlooplein

“Heb ik je in mijn vorige dagboek verteld dat ik altijd bloos al ik Jan er aan komt? Nou vandaag kwam ik hem tegen en toen bloosde hij. ’t Zal wel niet om mij geweest zijn, maar ik moest toch even lachen toen ik het merkte. ’t Is toch zo’n engel van een leraar, ‘k zou hem zo wel om zijn nek willen vliegen als ik hem tegen kwam op de gang. Ik zie het al voor me dat ik zomaar midden tussen de leerlingen en docenten Jan om de nek vlieg, terwijl hij geeneens wat om me geeft.”

“Mevr F. heeft ons net weer iets nieuws over grafieken uitgelegd, maar ik begrijp het niet zo heel erg goed, ik durf het niet te zegen want dan denkt ze misschien dat ik niet goed opgelet heb, maar dat is niet waar.”

“Ik zie er reusachtig tegenop om oud te worden. Als je 18 of 19 bent, dat lijkt me een leuke leeftijd en dan altijd zo blijven. 20 klinkt alweer zo oud. En als je eenmaal 20 bent, zit je voor je het weet zo bij de 80.”

“Vandaag moest ik de repetitie van Jan overmaken. ‘k Had een 6½. Ik kon wel uit m’n vel springen van woede, want de vorige keer had ik ook een 6½. Nu sta ik nog niet hoger. Jan zat me uit te lachten toen ik zo beteuterd keek.”

“Ik heb gisteravond op bed zitten huilen. Ik deed alsof hij bij me was. Legde mijn  hoofd op zijn schouder (ik gebruikte het kussen maar) en huilde terwijl hij mij stevig vast hield. We waren zo gelukkig samen. Maar wat erg is dat als je bedenkt dat hij helemaal niet om mij geeft. Toch doet hij op school altijd heel aardig tegen me. O, ik wou dat ik 18 was en jan zoals hij nu is en van me hield. Wat zouden we samen gelukkig zijn.”

Wordt vervolgd.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in boeken, Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Geheim dagboek 1963 – gevonden op het Waterlooplein

 1. assyke zegt:

  je bent leraar en zal wel niet veel moeite hebben gehad
  met het handschrift
  zelf vind ik dat een ramp, andermans krabbels lezen

  misschien kun je wat meer vertellen over hoe je dat boekje gevonden hebt,
  wat je daar mee wilt doen etc…

  Like

 2. Matijn zegt:

  het kan me niet geheim genoeg zijn
  is er meer?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s