Nooit verbitterd worden

‘Nooit verbitterd worden, daar krijg je zo’n lelijk gezicht van’, zei een oud-collega me toen ik haar gisteren toevallig ontmoette op station Duivendrecht. Zij zag er fris en vrolijk uit, hoewel/want net met pensioen. Inderdaad verbitterde mensen krijgen iets verbetens, iets naars over zich.
Nou was ik niet van plan om verbitterd te raken, er zijn veel te veel dingen die het leven mooi en interessant maken; er liggen nog genoeg uitdagingen op me te wachten. Maar het woord verbitterd zette me aan het denken:

Wel:                                                 Niet:

verbitterd                                      verzout
verzuurd                                        verzoet
verwaterd                                     verwijnd
verregend                                     versneeuwd

 

 

 

 

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, taal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Nooit verbitterd worden

 1. Fleur zegt:

  Inhumaan

  Like

 2. Joost Lips zegt:

  Een toepasselijk blog voor mij deze dag.
  Met name ook de foto.
  Fijne jaarwisseling.

  Like

 3. Marja zegt:

  Verbitterde mensen zijn een plaag voor hun omgeving. Grappig trouwens, die andere woordjes.

  Like

 4. muizenoren zegt:

  Schuimende koude koffie uit een wijnglas is nu eenmaal niet lekker. Ik zou ook zo’n bek trekken. 🙂

  Like

 5. Onzichtbara mama zegt:

  Verbitterd worden…
  Ik denk dat ik verbitterd ben. Sinds een jaar. Een jaar geleden is mijn zoontje doodgeboren na een perfecte zwangerschap. Als ik mezelf in de spiegel bekijk, ben ik oud geworden. Ik straal niet meer, mijn ogen staan dof. En ja, ik ben misschien verbitterd. Ik, die vroeger leefde en gelukkig was. Ik wil niet zo zijn, maar het is te sterk. Het spijt me als ik een plaag voor mijn omgeving ben. Maar ik kan er niet aan doen, het overvalt me. Sorry.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s