Lof der kleinschaligheid

 

 

 

Vanochtend ging ik voor mijn jaarlijkse controle even langs bij ons plaatselijke ziekenhuis. Het is en nevenvestiging van een groter regionaal ziekenhuis, voor allerlei kleine zaken kan je er terecht, Het heeft alleen geen eerstehulp-afdeling, als de nood aan de man is, moet je toch met de auto naar een nabijgelegen stad.

’s Morgens voor achten is het nog lekker rustig, maar alles klopt. Achter de receptie zitten al twee mensen klaar die je vlot verder helpen. Op de afdeling is alles in gereedheid gebracht om vanaf acht uur de patiëntenstroom op te vangen.

Opvallend is hoe makkelijk alles gaat. Er word efficiënt gewerkt. In Amsterdam ben ik gewend dat er altijd lastige gevallen tussen door komen, ruzie met de medewerkers, beveiligingsmensen die zich ermee bemoeien. Niets van dit alles bij dit kleinschalige ziekenhuis. Na een kwartier sta ik weer buiten en kan lopend naar huis.

Hou alsjeblieft deze kleinschaligheid in stand! Er is al genoeg gefuseerd, afgestoten en geconcentreerd; dat leidt alleen maar tot meer managers, meer overleggen en topsalarissen en dat gaat ten koste van het plezier in het werk en directe zorg voor de patiënt.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Lof der kleinschaligheid

 1. muizenoren zegt:

  Absoluut mee eens. Mensen moeten op mensenmaat bediend worden.

  Like

 2. Aad Verbaast zegt:

  Op het moment dat er ladingen managers naar binnen worden geschoven berg je dan maar. Wegwezen!

  Like

 3. ejwblog zegt:

  Helemaal mee eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s