Creatief schrijven – Gevonden email

Hi Martijn,

Gisteravond hadden we een gezellige avond samen. Ik houd helemaal niet van internetdating, maar de ontmoeting met jou verliep bijzonder prettig.

Gelukkig herkende je mij meteen. Ik zat dan ook al een kwartier op je te wachten met voor mij Het Parool, de krant die ik helaas thuis al had gelezen. Kom je altijd te laat? Dan kan ik daar vast rekening mee houden. Ik ben namelijk vrij stipt en heb een hekel aan mensen die zomaar te laat komen en dat heel normaal schijnen te vinden.

Jammer dat je een restaurant had uitgezocht zonder vegetarische schotel; ik heb alleen de salade en de aardappelkroketjes opgegeten, de biefstuk moest ik laten staan.
Je ziet er leuk uit. Ik hou wel van mannen die al een beetje kaal worden. Voor mij hoef je dat dus niet te verstoppen hoor. Als het een beetje hard waait, zwiept dat beetje haar dat nog over is, naar de andere kant en heb je toch nog een kale kop!

Je bent een onderhoudende causeur. Je raakt niet uitgepraat over je werk, je collega’s en jouw grote verdiensten op het gebied van de duivensport. Jammer dat je weinig vragen stelde, zodat ik nauwelijks kon vertellen over mijn werk, mijn collega’s en mijn successen op het gebied van het bloemschikken.

Het is een genoegen om je uitbundig te horen lachen. Zelfs de ober kwam kijken of er iets aan de hand was, zo hard lachte je om je eigen grappen.

Een ding hebben we in ieder geval gemeenschappelijk: we houden beiden niet van prietpraat. Tenminste dat zei je. Misschien dat onze definities van wat prietpraat precies inhoudt verschillen, ik had nog wel wat dieper willen ingaan op de oorzaken van de huidige crisis, maar jij had jouw mening al gauw klaar, het lag aan de Grieken. Daar zit wel iets in, maar kunnen we daar een volgende keer een nadere analyse op los laten? Mogelijk ligt het toch iets genuanceerder.

Òf het tot een volgende afspraak komt, kan ik je nog niet zeggen. Vanavond heb ik nog een date met een aantrekkelijke jongeman. Die klap op mijn achterwerk bij het afscheid zal me echter nog lang heugen. Je hoort van mij.

Vriendelijke groet,

Ellen

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Creatief schrijven – Gevonden email

 1. HDJ Vidajo zegt:

  Pfff. Praten over de crisis bij een eerste date.

  Like

 2. Marja zegt:

  Dit gaat hem niet worden. ;o)

  Like

 3. Aad Verbaast zegt:

  Als je die mail gevonden hebt, mag ik dan aannemen dat die niet naar jou was gezonden? 😉

  Like

 4. Mee eens. Altijd bij het afscheid een fikse tik op de popo van een aantrekkelijke dame geven en dan tegelijkertijd roepen: Van de frisse!
  En graag op 120 decibel nivo dat het ganse restaurant kan mee genieten. Satisfactie gegarandeerd!

  Like

 5. dickblogt zegt:

  en snel door naar een van de overige 35 brieven met foto o.e.r. (“die grote verdienste voor de duivensport” is geweldig!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s