Poetst u ook de tanden van uw kat? En lukt dat?

‘Ja, daar zit toch aardig wat tandsteen. Ik raad u aan om de tanden en kiezen van de katten dagelijks te poetsen’, zie mijn dierenarts na de jaarlijks inenting. Mijn katten zijn gelukkig kerngezond, maar aan dat tandenpoetsen ben ik nooit toegekomen in de afgelopen veertigjaar dat ik katten heb. Maar nu moest ik er dus aan geloven. Folder mee, tandpasta mee, en twee borsteltjes die je als vingerpoppen over je vinger kunt plaatsen.

Wat niet in de folder stond, was hoe je je kat zo gek krijgt dat hij het toelaat. Mijn katten houden niet van gedoe. Met de meest schikkelijke heb ik het geprobeerd. Stevig vasthouden, met één hand bekje open en voorzichtig even laten wennen aan de tandpastasmaak, speciaal gemaakt voor poezen, met kipsmaak. Hij vond het maar niks. Vanochtend opnieuw. Nu voorzichtig de tandpasta aangebracht op een doekje en voorzichtig gewreven. De bek ging algauw stevig dicht, de pootjes verzetten zich en even later zat ik met de tandpasta in mijn gezicht, de kat keek me in een hoekje meewarig aan.

Ik ben bang dat het geen succes gaat worden.

zie ook: http://www.dierendokters.com/katten/hoe-doe-ik-dit/tanden-poetsen

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Poetst u ook de tanden van uw kat? En lukt dat?

 1. assyke zegt:

  dierenmishandeling,
  laat de dierenartsen het eerst zelf maar doen bij hun kat,
  we vallen onze katten al genoeg lastig met alle ontwormingskuren en andere medicatie,
  als ik eens een dag het lieve bekje niet hoefde open te wrikken, was ik al blij
  en poes ook

  Like

 2. Zaaikort zegt:

  Dagelijks nog wel. Wat een rare dierenarts! Trekt hij de katten soms ook winterjasjes aan ofzo?

  Een van mijn katten krijgt tegenwoordig speciale grote brokken waarmee hij als het ware zelf zijn tanden poetst. Geen enkel probleem, hij is er dol op. Eerder heb ik me wel eens laten wijsmaken dat dat alleen voor honden zou bestaan. Zo zie je maar weer: vraag en kijk altijd even verder dan je snuit lang is.

  Like

 3. Ooit een leeuw of een tijger zijn tanden zien poetsen?

  Like

 4. assyke zegt:

  zaaikort heeft gelijk,
  vaker harde brokken geven, in plaats van die in suiker
  gemarineerde natte voer,
  is niet alleen beter voor het gebit,
  maar ook beter voor hun gezondheid

  Like

 5. Zilvertje zegt:

  Ohhhhhhhhhhhh, wat apart, in de vrije natuur poetsen ze toch ook niet, dus ze moeten ander voer lijkt me, dit stinkt naar commercie

  Like

 6. Herman zegt:

  Ik heb 2 katten die bijna enkel harde brokjes krijgen. Eén kat is 18 jaar oud en de tanden zijn perfect in orde. Nooit tandsteen moeten laten verwijderen of tanden gepoetst. Ik denk dat voeding erg belangrijk is.

  PS: Ook je post ‘De dood van mijn poes (1996)’ gelezen. Mooi verhaal maar mijn ogen werden vochtig. Heb dit ook al enkele keren meegemaakt. Blijft altijd pijn doen…

  Like

 7. Appelvrouw zegt:

  Ik poets mijn eigen tanden niet eens, laat staan dat ik zou bedenken die van mijn kat!

  Like

 8. Aad Verbaast zegt:

  Dit is nog niets vergeleken bij de toestanden die ik meemaak met die vissen van me.

  Like

 9. Zaaikort zegt:

  Piranja’s hebben toch al zo’n ochtendhumeur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s