Kijk u ook zo uit naar een dagje shoppen met Jort Kelder?

Als je bij de Frieslandbank  een Klimspaarrekening opent, maak je kans op een dagje shoppen met Jort Kelder, in de PC! Dat moet iets geweldigs zijn, de radiocommercials herhalen het een aantal keren per dag.
Hoe zo’n dagje shoppen er dan uit ziet, staat helaas niet op de site van de bank, ook niet of je zelf je portemonnee moet meenemen. Ik kan me voorstellen dat Jort alles weet over Italiaanse laarzen, over pakken die mijn budget ver te boven gaan, over kleurige sjaaltjes en pantalons met of juist zonder omslag, met of zonder bandplooi. Over broekriemen, pochetjes, gilets en andere modeaccessoires. Maar aan al die kennis heb ik niet zo veel.

Ik ben bang dat we snel uitgeshopt zouden zijn. Mijn kledingkeuze ligt al jaren vast en past zich alleen aan mijn toe- en afnemend gewicht aan, niet aan de heersende mode. Maar een gezonde lunch met Jort zou ik zeker niet afslaan, tenminste als we de rekening mogen delen of, nog mooier, als ik die aangeboden krijg. Kan ik hem eens vragen naar zijn visie op de media, het internet, de ethiek van het zaken doen.

Voor mij is Jort een goedgeklede mediaman met een vlotte babbel en dan ben ik altijd op mijn hoede. Ik mag hem wel die Jort. Maar shoppen? Misschien zijn er mensen (vrouwen?) die dolgraag mijn beurt over willen nemen? Mijn zegen hebben ze.

Een aardig gesprek overigens tussen Jeroen Pauw en Jort Kelder in de reeks Vijf jaar later, 5 januari 2012: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1211809

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Kijk u ook zo uit naar een dagje shoppen met Jort Kelder?

 1. Aad Verbaast zegt:

  Staat er ook bij dat het enige dat meegenomen dient te worden zijn creditcard is?

  Like

 2. fulpsvalstar zegt:

  “Kijk u ook zo uit naar een dagje shoppen met Jort Kelder?”

  Ik kijk er niet naar uit maar ik kijk er wel voor uit.

  Like

 3. bart zegt:

  “Kijk u ook zo uit naar een dagje shoppen met Jort Kelder?”
  Haha, nee, dit is wel zo ongeveer het laatste wat ik zal doen.
  Dit kwalletje zoekt maar een ander slachtoffer… 😉
  Mijn idee van de hel op aarde komt aardig in de buurt…

  Like

 4. rikus zegt:

  Hij weet wel hoe het heurt

  Like

 5. Als hij mij kan vertellen hoe ik succesvol word in mijn werk, ga ik graag met hem op pad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s