Vrouw kiest voor man met volle haardos – arme kale man

In het spotje van Poseidon haarklinieken – op de site ook aangeduid als haar kliniek – zie je een aantrekkelijke jonge vrouw de bus instappen. Er zijn zitplaatsen genoeg, drie jonge mannen  bieden haar een zitplaats aan, maar ze loopt deze kalende mannen voorbij, glimlacht dan tegen een leuke man met een kale knikker maar neemt plaats naast een jongeman met een volle, vaalbruine haardos. Om het de kale mannen nog even goed in te peperen dat ze hun kaalheid veracht, stift ze haar lippen en gebruikt de kale schedel van de man voor haar als spiegeltje…

Reclametechnisch een concept uit het jaar nul, alleen werd in de jaren twintig een stripverhaaltje gebruikt in plaats van een tv-commercial, maar Lux zeep en Colgate tandpasta verkondigden toen al dat je als man meer succes bij de vrouwtjes zou hebben als je hun producten kocht.

Natuurlijk is het vervelend om kaal te worden, zeker als je jong bent. Je kunt er dan voor kiezen om je te laten behandelen in een dure kliniek, een behandeling kost al gauw enkele duizenden euro’s – Poseidon is opvallend vaag over de kosten op de website. Maar als je al een vervelende  kop had, wordt die ook mèt haar niet veel leuker. En, echt waar, er zijn mannen die er met een kale kop heel aantrekkelijk uit kunnen zien! Alles is betrekkelijk.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Vrouw kiest voor man met volle haardos – arme kale man

 1. Appelvrouw zegt:

  Is dat wetenschappelijk onderzocht?
  Wat een verspilling.

  Like

 2. rikus zegt:

  Ik denk eerder voor de man met een volle knip!

  Like

 3. Marja zegt:

  Liever naakt dan namaak.

  Like

 4. svara zegt:

  Ja het is betrekkelijk maar….
  Laat mijn man nou toch een grote bos (grijze) krullen hebben en ik vind dat werkelijk prachtig ik kan niet anders zeggen 🙂
  En hij wordt er altijd, vooral door vrouwen, op aangesproken van jong tot bejaard.

  Like

 5. dickblogt zegt:

  Ik ben altijd wat onder de indruk van die energieke, kale mannen met vaak iets jongere blonde vrouwen, die zelfs op platte schoenen al een kop groter zijn dan zij. En gewoon trots om zich heen kijken! Mooi!

  Geliked door 1 persoon

 6. Aad Verbaast zegt:

  Het argument dat op een volle schedel weinig kan groeien gaat zeker ook niet meer op?

  Like

 7. C. Smit zegt:

  Wat een walgelijke reclame van Poseidon Haarkliniek.
  De doelgroep van de Poseidon Haarkliniek zijn mannen met haarverlies.
  En nu is het juist deze doelgroep die op de meest kwetsende en ziekelijke wijze worden geconfronteerd.
  Deze reclame is een schop onder de gordel voor iedereen met haarverlies en haarleed.

  Like

 8. Dergelijke reclame wordt nooit vertoond door een serieuze (haar)kliniek! Een haartransplantatie dient juist meer positief zelfvertrouwen te geven aan diverse haar clienten. Het is niet alleen pracht en praal. Wij behandelen ook patienten die lijden aan haarverlies op basis van een serieuze aandoening, zoals littekens door brandwonden etc. Kaalheid is niet voor iedereen altijd een keuze.
  Kale mannen kunnen zeker vol trots door het leven gaan en zichzelf blijven. Laat ieder mens in hun eigen waarde behouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s