Bad Bentheim – Jezus is niet thuis

Gisteren was ik op bezoek bij een vriendin die revalideert in Bad Bentheim. Een deel van het oude Kurhaus is opgeknapt, aangepast en veranderd in een uitstekend herstellingsoord voor iedereen die iets heeft met heup of knie. Je hoort er opvallend veel Nederlands, het is dan ook vlak over de grens bij Enschede.
De paviljoens liggen er op deze voorjaarsdag schitterend bij in een parkachtige omgeving. Oud en nieuw zijn mooi gecombineerd. De verzorging is er uitstekend en de medische begeleiding ‘sehr gründlich’.

Tussen de middag wandel ik even alleen door het park, richting vijver. Hier staat nog de oude bron waarmee het allemaal is begonnen, dat wil zeggen, de put is nu afgesloten, het zwavelhoudend water gaat naar de thermen aan de andere kant. Een mooi koepeltje bekroont de bron. Het is rond het middaguur en erg rustig. Hier en daar lopen wat patiënten op krukken, ze moeten oefenen, het lopen gaat nog moeizaam. ’s Middags is er een klasje, de ‘Gehschule’.

Een moeder loopt met een klein meisje voor me uit, een jaar of vier schat ik. Het meisje buigt zich over de rand van de put. “Hier woont Jezus”, zegt ze in het Duits. De moeder reageert niet en loopt door.
“Jezus, Jezus!” roept ze dan in de put. De moeder draait zich om: “Jezus is vandaag niet thuis. Kom maar, dan gaan we weer verder.”
Ze kijkt nog één keer naar de put en loopt dan langzaam, duidelijk teleurgesteld in de richting van haar moeder.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Bad Bentheim – Jezus is niet thuis

 1. Theo Balvers zegt:

  Bad Bentheim meerdere keren bezocht tijdens vakanties.
  Feest van de herkenning dus…

  Like

 2. ejwblog zegt:

  Met plezier gelezen. Een leuk einde met moeder en dochter.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s