Ook Fleur Agema zit erbij

Vijf mannen in de tuin, in de zon. De spanning stijgt, Rutte en Wilders gaan een rondje om, de anderen blijven achter. Waarover praten zij? We kennen driftkikker Maxime Verhagen, de keurige Sybrand van Hearsma Buma en de stijve Stef Blok. Maar daar zit, met haar rug naar ons toe ook nog Fleur Agema, de secondant van Geert Wilders, de vice-fractievoorzitter van de PVV. Wat is haar bijdrage?

De boel wordt opgebroken, vandaag vanaf 10 uur gaan ze verder. Spannend. Verslaggevers hollen achter de hoofdrolspelers aan. Fleur Agema is in geen velden of wegen te zien, laat staan dat haar een vraag wordt gesteld.

Toch is zij een van de weinige leden van de PVV fractie die nog wel eens in de media verschijnt, bij Pauw & Witteman bijvoorbeeld, bij Eva Jinek op zondagochtend.  Ze verwoordt braaf de bekende PVV-standpunten. Zo keert ze zich fel tegen de benoeming van Achmed Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam omdat hij een dubbel paspoort bezit. Haar eigenlijke vakgebied is de ruimtelijke ordening, maar ze houdt zich de laatste vier jaar bezig met de gezondheidszorg. Bekend is haar vaak gehoorde vergelijking: gevangenen in Nederland hebben het beter dan ouderen in een verpleeghuis en dat zou natuurlijk niet zo mogen zijn. Ze wees op de hoge sterftecijfers van een verpleeghuis in Zandvoort en suggereerde dat daar door het slechte beleid heel veen mensen stierven. Er was veel mis bij het Huis in de duinen, maar de sterftecijfers door de jaren heen pasten precies in het landelijk gemiddelde, daar was dus niets mis mee.

Fleur Agema is vlot van de tongriem gesneden; ze weet veel over verschillende onderwerpen, ze kan fel reageren maar heeft de feiten niet altijd paraat. Ze staat hoog in de hiërarchie van de PVV, nog voor ideoloog Martin Bosma. Vandaar dat ze mee mocht met Geert Wilders naar de besprekingen in het Catshuis. Wat haar rol daar is, als enige vrouw, blijft vooralsnog onduidelijk. Zouden we haar eens moeten vragen.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ook Fleur Agema zit erbij

  1. Ximaar zegt:

    Ik denk dat Wilders het liefste alleen bij (dergelijke) onderhandelingen zit. En als ie dan iemand mee moet nemen, dan maar Fleur A. Er is al gespeculeerd of Hero B opgestapt is omdat hij Geert niet mocht seconderen. Als ik de discipelen van Geert bekijk, dan had Hero waarschijnlijk de meeste ervaring. Maar tussen Geert en Hero boterde het al erg lang niet. Met Martin B blaas je elke onderhandeling binnen secondes op. De overige PVV-figuren zijn onhandelbaarder en/of dommer. Leuk spul om wat kamerzitjes te vullen, maar verder kan je er niet veel mee. En dan blijft alleen Fleur dus over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s