De kunst van het vinden

Tijdens mijn jarenlange schoolloopbaan heb ik veel geleerd, maar het vak ‘zoeken en vinden’ was er nooit bij. En toch is dat lastig. Er zijn mensen die het nooit leren, ook ik heb er af en toe moeite mee.

Het gaat altijd als volgt: als eerste kijk ik op de plek waar het hoort te liggen – of in dit geval waar ze horen te liggen, want ik zocht mijn sleutels.

Als ze niet op de geijkte plek liggen, ga ik door het hele huis. Ook naar boven. Ik kijk op plekken waar ze helemaal niet kùnnen zijn. Ik raak in paniek, ik wil toch echt op tijd weg, maar waar zijn nou die sleutels?

Uiteindelijk keer ik terug naar de jaszak waar ze in zouden moeten zitten, en ja hoor, daar zijn ze ook, verstopt achter een handschoen.

Ik weet het. Dat wat ik zoek ligt bijna altijd daar waar het hoort te zijn, of daar vlak in de buurt. Maar ik kijk er over heen en ga dan in het wilde weg aan het zoeken, wat niets oplevert. Volgende keer pak ik het echt anders aan – denk ik.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De kunst van het vinden

 1. Joost Lips zegt:

  Leg de sleutels voortaan waar ze niet moeten liggen; dan kan er toch niets meer mis gaan?

  Like

 2. Zelf probeer ik altijd terug te gaan naar het laatste moment dat ik de sleutls in mijn handen voelde, ze hoorde rinkelen. Mooi meditatief moment, zo’n focus.

  Like

 3. dickblogt zegt:

  Geloof me of niet; ik was al 14 dagen mijn sleutels kwijt, incl de afstndsbdnng voor de garagedeur. Lastig! Hersens gepijnigd. Gezocht en opnieuw gezocht. Alle zakken, inderdaad ook van jasjes die ik al maanden niet meer droeg. Het slotje van de brievenbus al geforceerd met een lompe schroevendraaier. Vandaag teruggevonden. Verroest, in het grind, bij de container op m’n parkeerplaats. Geen kunst, een wonder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s