Slechte mensen – vernieling van buizerdnesten in Friesland

Slechte mensen, ze bestaan dus echt. Hoe haal je het in je hoofd om met je jachtgeweer nesten van broedende roofvolgels te beschieten. Zeker drie nesten van buizerds zijn helemaal kapotgeschoten, zodat de vogels er niet meer kunnen broeden, maar ook nesten van haviken en andere kleine roofvogels zijn in Friesland beschoten.

Ja roofvogels doden hun prooi. Misschien ook wel eens een postduif, een loslopende kip. Meestal muizen en andere kleine diertjes. Hoe kan je zo onbezonnen zijn, hoe raak je zo mataglap om maar in het wilde weg dingen kapot te maken? Dit is geen kwajongensstreek meer, hier is over nagedacht, je moet de nesten namelijk eerst opzoeken en dat is niet eens eenvoudig.

Vorig jaar hebben jongelui een paal omgezaagd met daar bovenop een ooievaarsnest met jongen. Lachen joh! Ze durfden geen filmpje op You Tube te zetten omdat ze wisten dat dat niet goed zou vallen. Nooit gehoord of ze gepakt zijn en wat hun staf dan was.

Hopelijk worden de schutters uit het noorden snel gepakt. De politie zei op de radio dat er vermoedens waren.
Ik weet een aardige straf voor ze: gedurende lange tijd verplicht werken in de vogelopvang.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Slechte mensen – vernieling van buizerdnesten in Friesland

 1. Mark zegt:

  Schandalig! Hier houd ik helemaal niet van. Wel dat je dit even onder de aandacht brengt. Dit zijn van die dingen waar ik me vreselijk kwaad over kan maken. Ik heb eens een jaartje meegeholpen bij de controle en reiniging van nestkasten voor kerkuilen. Als straf voor zulke etterbakkige criminelen stel ik voor dat ze een jaar lang uilenpoep uit nestkasten gaan schrapen Of een tijdje op water en zangzaad. Verwijdering van de teelballen gaat misschien wat te ver…

  Like

 2. knutselsmurf zegt:

  De dader is te herkennen aan zijn groene kleding, het jachtgeweer over zijn schouder en zijn 4WD, vaak van het merk “Landrover”. Het lijkt me geen lid van de koninklijke familie, want die doen zoiets niet buiten hun privéterrein.

  Like

 3. Selma zegt:

  De trieste waarheid is dat er bij een paar procent van de mensen iets mis is in de combinatie gevoel-verstand-driften.
  Dat was vroeger zo, dat is nu zo, en zulken zullen geboren blijven worden.
  De ene schiet een klas overhoop, de ander moord een volk uit, weer een ander schiet roofvogels kapot. Zie het als natuurgeweld. Een mens, en ook een gevoels- en driftmatig en geestelijk gehandicapt mens is een deel van de natuur.
  We mogen in onze handjes knijpen dat het met ’t grootste deel van de mensen eigenlijk heel goed gaat!
  Want het is een hoogst ingewikkeld zootje, al die nano-neurologische verbindinkjes en hormonen die de mens drijven.
  Ja, we mogen van geluk spreken dat het bij de meeste mensen min of meer redelijk ongestoord werkt.

  Like

 4. Ik denk, dat knutselsmurf gelijk heeft. Dat is diezelfde lafaard, die ook jonge vossen uit de holen graait en tegen de grond dood slaat. Als je de mensen maar lang genoeg wijs maakt, dat alles de schuld van de vossen is, gaan ze het vanzelf geloven. Zo werkt dat ook in de politiek.

  Like

 5. Marleen zegt:

  Ze zouden absoluut niet in de buurt van vogels meer mogen komen. Dus NIET in de vogelopvang. Ik kan geen goede straf bedenken, misschien moeten ze in een kooi opgesloten worden voor een tijdje.
  Eens met Selma ! Maar het moet geen excuus worden dat mensen zo aangestuurd worden door (toevallige) neuronale processen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s