Hou ‘m thuis – Laat ‘m gaan!

Het televisiespotje van de Nederlandse Energie Maatschappij heeft de regering van de Oekraïne boos gemaakt. Ze zijn bang dat Nederlandse mannen nu thuis op de bank blijven zitten en niet meer zullen afreizen naar hun mooie land om te genieten van het EK voetbal in juli.

In het spotje zoekt een vrouw op internet naar ‘Ukrainian women’ en ziet allerlei uitdagende vrouwen, waar ze hoorbaar van walgt. “Dames, stap over op de NEM, dan krijgt u een thuis-tap cadeau!” klinkt het dan. De slogan luidt: Hou ‘m thuis!

Wat een raar verhaaltje. Zouden mannen als Henk Spaan die graag het oranje-elftal willen volgen zich laten thuishouden door alweer een thuis-tap? Er staat er toch nog wel een in de schuur van het vorige kampioenschap? En zouden vrouwen van zulke mannen echt bang zijn voor mooie Oekraïense vrouwen? Kom nou. Ze weten heus wel dat er mooiere vrouwen zijn dan zij, ook om de hoek. Maar hun Henk met z’n bierbuik valt niet voor die mooie poezen. Die blijft gewoon bij Truus, al kijkt hij stiekem graag naar wat mooie plaatjes.

Bovendien zit zìj wel te wachten op zo’n hele club mannen bij haar thuis, zich lavend aan het bier uit de tap? Zou het niet heerlijk zijn als haar Henk eens even drie weken met zijn vrienden vertrok naar Polen en de Oekraïne? Lekker het rijk alleen, rust en ruimte. Even lekker bijkletsen met vriendinnen, kijken naar mooie films en niet naar dat stomme voetbal.
De Nederlandse Energie Maatschappij zou een tweede sportje moeten maken, “Laat ‘m gaan!”, stap over op de NEM en krijg een gratis dvd-box met romantische films.

Op de site van de NOS is het filmpje te zien:
http://nos.nl/artikel/366123-oekraine-boos-om-energiespotje.html

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hou ‘m thuis – Laat ‘m gaan!

 1. lidy zegt:

  Jij hebt er een nuchtere kijk op Willem.
  🙂

  Like

 2. Goos zegt:

  De nem vermeld er niet bij dat hun vastrecht drie keer zo hoog is als andere energie bedrijven .

  Blijf mooi bij electrabel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s