Even meekijken bij echt scheiden

Stel je bent van plan te gaan scheiden. Je bent vier jaar getrouwd en je man zet je regelmatig voor schut, maakt zeer onaardige opmerkingen over je uiterlijk. Helaas hebben jullie samen grote schulden en het is de vraag of je wel kùnt scheiden, financieel gezien. Roep je dan de hulp van rtl in, zodat opeens dat mens van Froger op de stoep staat met een cameraploeg?

Ben je bereid om aan iedereen te laten zien dat je niet kunt opruimen en veel te veel kleren en speelgoed hebt gekocht voor je vierjarige dochtertje?
In Echt Scheiden (woordspeling!) gebeurt het allemaal. Onderbroken door twee reclameblokken, kijk je veertig minuten naar een echte scheiding. De eerste uitzending baarde veel opzien met name omdat er twee jonge kinderen bij betrokken waren, die in beeld van hun vader te horen kregen dat pappa en mamma uit elkaar gingen.

Emo tv hoort bij rtl. Thuis op de bank meegenieten van de ellende van anderen.
Ries (vrachtautochauffeur) en Cis (bejaardenverzorgster) kregen van rtl steun bij hun scheiding. Vooral om hun financiën te regelen en de verkoop van hun huis mogelijk te maken. Wat ze ooit voor elkaar voelden, of er nog sprake was van enige liefde, kwam niet aan de orde. Over seks werd al helemaal niet gesproken. Ries was vooral verdrietig omdat hij de racebaan in zijn jongenskamer op zolder moest afbreken. Hij was opgelucht, eindelijk was het nu allemaal voorbij; duidelijk een jongen die nooit aan dat huwelijk had moeten beginnen. Cis maakte zich vooral zorgen over haar dochtertje. Rtl peperde dat er nog eens even goed in: als je nu dingen fout doet, draagt zo’n kindje dat haar hele leven mee.
Het huis werd opgeruimd en opgeknapt om de verkoop te bevorderen. Of het verkocht werd? We weten het niet, maar het aantal huizen dat in Almere te koop staat doet het ergste vermoeden. Houden Ries en Cis zich aan de afspraken over de zorg voor hun dochtertje? Hoe gaan ze na hun scheiding om met die enorme gemeenschappelijke schuld van een bijna een ton? Als kijkers weten we het niet hoe het verder gaat.

Echt scheiden is een raar programma. Even mogen we meekijken bij een gebeurtenis waar je eigenlijk helemaal geen anderen bij wilt hebben. Even zie je zaken die je helemaal niet wilt zien. Niet scheiden en niet kijken dus.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Even meekijken bij echt scheiden

  1. Apiedapie zegt:

    TV-makers zijn echt wanhopig om nog wat kijkers te trekken en worden dus steeds grover. Het is nu eenmaal zo, ook hier in bloggersland, kijk maar welke blogtitels de meeste kijkers trekken: sex, ruzie, gluren. Ik hoop toch dat uiteindelijk de kwaliteit weer overwint.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s