Homohuwelijk splijtzwam in de VS

In slechts zes staten is van de VS is het huwelijk opgesteld voor ‘same sex marriages’. De conservatieven zijn mordicus tegen, ze beroepen zich daarbij op de religie en Amerika is nu eenmaal een rechts, religieus land. Alleen in de ‘liberale’ staten aan de oostkust en in Californië is men wat gematigder.

De homogemeenschap, aangeduide als LBGT (Lesbian, Bi-Sexual, Gay, Transgender) activisten, laat zich luid en duidelijk horen en doen een beroep op de Democraten om zich uit te spreken voor het homohuwelijk. Eerst uitte vicepresident Joe Biden zich en op 9 mei kwam bij Obama ook het hoge woord eruit: hij steunt het homohuwelijk. Wel verklaarde hij dat dit een onderwerp is waarover de afzonderlijke staten zelf een beslissing moeten nemen.

Mitt Romney, de kandidaat van de Republikeinen, heeft zich altijd duidelijk uitgesproken tegen het homohuwelijk. In zijn partij is er een sterke lobby die ijvert om in alle staten het homohuwelijk te verwerpen.

Hoe bang de Republikeinse partij voor homo’s is, blijkt wel uit het feit dat hun buitenlandadviseur Richard Grenell onder grote druk ontslag heeft genomen. Deze oud-medewerker van George Bush is openlijk homoseksueel. Dat was nooit een belemmering om hem in dienst te nemen, ook was hij de vertegenwoordiger van de VS bij de Verenigde Naties. De ‘sociaal conservatieven’ uit de partij waren echter bang dat Grenell niet betrouwbaar zou zijn als Obama zich zou uitspreken voor het homohuwelijk.   Als homo zou hij dan wel eens kunnen sympathiseren met de tegenpartij.

Het homohuwelijk is inmiddels in 14 landen officieel ingevoerd, in Nederland als eerste. In veel landen vormt het nog een onderwerp van discussie, zoals in Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Brazilië. Voor de VS is de erkenning van ‘same sex marriage’ een enorme stap.
Religieuze groepen willen hun waarde en normen graag opleggen aan een ieder, hun voornaamste argument is daarbij dat het huwelijk een heilig instituut is dat niet bezoedeld mag worden door die vreselijke homo’s en lesbo’s.

Dat kunnen nog aardige discussie worden tijdens de verkiezingsdebatten.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Homohuwelijk splijtzwam in de VS

 1. lommerte zegt:

  ben 8 jaar getrouwd nu met een man, thank god dat dat hier in nl gewoon kan!
  de meest gore porno, holebi, komt uit de vs, maar erkennen…

  goed deze aandacht wllm!

  Like

 2. Th Balvers zegt:

  De Verenigde Staten is in veel opzichten een vreselijke samenleving. Vooral de religiefanaten maken het tot een eng land. Gelukkig heeft Obama voor het homohuwelijks gekozen. Het zal hem stemmen kosten van de zwarte bevolking in de zuidelijke staten en weer stemmen opleveren in liberale regio’s. In Europa zijn islam-aanhangers faliekant tegen zo’n huwelijk. Het bewijst maar weer eens dat christendom en islam achterlijke culturen zijn.

  Like

 3. joost tibosch sr zegt:

  Het nog recente moderne inzicht dat ook homosexuele aantrekkingskracht basis kan zijn van hechte mensenrelatie heeft Obama blijkbaar praktisch ook echt overtuigd. Hij vernoemt die relaties in zijn eigen omgeving uitdrukkelijk en vermeldt dat zijn kinderen gewoon omgaan met kinderen die binnen die relaties opgroeien.

  Zoals christenen toe moesten geven dat de aarde om de zon draait en dat de mens uit een lange evolutie kwam, zo zullen ze -ook in VS- niet om dit nieuwe inzicht over homosexualiteit heen kunnen en moeten leren dat de oude bijbelteksten uit de tijd van het homotaboe homosexualiteit zoals toen gebruikelijk ten onrechteop de ‘grote hoop’ gooiden van “sexueel gerotzooi”,

  Dat zagen nomaden bij de stedelingen van hun tijd (bekende teksten in Gen en Lev)) en dat zagen de eerste christenen bij met name de stedelingen in de romeinse wereld (bekende teksten van Paulus) en dat zien wij (zie lommerte boven!) nog steeds in onze omgeving.. En daar vallen homosexuele liefdesrelaties dus niet meer onder. Die zouden, als men dat in geloof wil, ook christelijk sacramenteel bevestigd kunnen worden. als christelijk liefdeshuwelijk Voorzover ik weet, mag dat in de Roomse Kerk officieel nog niet; als “stoute” roomse jongen zou ik me daar niets van aantrekken en dat gewoon wel doen..op grond van wat we over liefde weten uit het evangelie!

  Like

 4. Wllm Kalb zegt:

  Dank voor deze mooie, waardevolle aanvulling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s