Voicemail stress

Vanochtend moest ik mijn voicemailbericht opnieuw inspreken. Een lastig karwei vind ik dat altijd. Gelukkig is het mogelijk jezelf te beluisteren voordat de opname definitief wordt. Ik heb het drie keer overgedaan voordat het in orde was. Niet te snel, niet onduidelijk, geen woordjes vergeten. De tijd van grappige berichten met muziekjes is gelukkig voorbij. Het moet nu allemaal zakelijk en direct.

Het inspreken van een boodschap op het antwoordapparaat is voor sommigen ook nog steeds lastig. Ze denken jou aan de lijn te krijgen, maar er komt iets technisch, een antwoordapparaat. Daar schrikken ze van. Een vriend van mij spreekt of helemaal niets in of hij aarzelt zo lang dat na een stilte nog wat gehakkel klinkt, maar dan weet ik al dat het Ruud is.

Een oud-collega van me heeft haar studenten eens een lastige opdracht gegeven. Ze moesten het onderwerp van het artikel waar ze de komende weken aan zouden werken aan haar doorgeven met een korte toelichting. Ze moesten haar antwoordapparaat bellen en kregen een minuut. Dat viel niet mee. De collega liet de opnamen in de klas horen en de studenten schaamden zich voor hun eigen gestuntel. Kort en bondig formuleren valt niet mee. Zeker als je niet echt overtuigd bent van je onderwerpkeuze. Eerst goed nadenken en dan veel oefenen, telkens opnieuw. Maar studenten zijn daar vaak te ongeduldig voor.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Voicemail stress

  1. Nanos zegt:

    Ik heb mijn voicemail uitgeschakeld. Ze bellen nog maar eens.
    Ik spreek alleen een boodschap in als het echt niet anders kan. Geen voicemail, geen stress.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s