Belastingtaal

Betreft: Geen voorschot op de teruggaaf van inkomstenafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet 2012

Geachte heer/mevrouw,

Afgelopen jaar hebt u een voorschot ontvangen op de teruggaaf van de inkomstenafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit jaar is het maximumbijdrageloon Zvw verhoogd. Het gevolg hiervan is dat u dit jaar geen voorschot ontvangt.

Drie keer lezen om te begrijpen: we moeten bezuinigen, u krijgt niets. 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, taal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Belastingtaal

 1. Aad Verbaast zegt:

  Leuker kunnen we het niet maken. Wel ongemakkelijker.

  Like

 2. Gert-Jan zegt:

  Mijn op 30 januari 2010 overleden zus ontving wel deze toeslag.De toeslag wordt uitbetaald als een maandelijks voorschot. Het voorschot voor de maand januari 2010 werd uitbetaald in december 2009. Die voor februari 2010 in januari, toen ze dus nog in leven was. Het voorschot voor maart 2010 werd al niet meer uitbetaald op haar in stand gehouden bankrekeningnummer, waar wij als erven over konden beschikken om de lopende zaken te behandelen.
  We kregen wel een brief van de Belastingdienst dat het voorschot van 29 Euro over de maand februari 2010 moest worden terug betaald, wat ik als beheerder namens de erven heb gedaan.

  In mei 2012 kreeg ik van de Belastingdienst weer een aanslag betreffende het uitbetaalde voorschot 2010.
  De Belastingdienst bleek eindelijk – na Griekenland met raad en daad terzijde te hebben gestaan om hun niet goed functionerende Belastingdienst weer op orde te brengen – tijd te hebben om zich te buigen over het inkomen van mijn overleden zus over het boekjaar 2010.
  De conclusie luidde dat het inkomen van mijn zus in 2010 herleid naar een jaarinkomen over 2010 te weinig was om nog voor zorgtoeslag in aanmerking te komen.
  Het kwam erop neer dat de toeslag van 29 Euro, die als voorschot voor januari 2010 in december 2009 uitbetaald was, toch moest worden terug betaald. Liefst voor 4 juni 2012 anders kwamen er nog kosten bij..
  Het bankrekeningnummer van mijn zus waarover wij als erven konden beschikken was al heel lang daarvoor opgeheven.
  Ik heb uiteindelijk die 29 Euro uit eigen zak betaald. Geen zin om de andere erven te vragen om zoveelste gedeelte van 29 Euro nog aan mij over te maken.
  Wel heb ik die ambtenaar van de Belastingdienst gebeld en hem goed laten weten hoe ik over ze dacht. Ik vind het geen pas hebben om nabestaanden na bijna 2 1/2 jaar na het overlijden van een familielid nog lastig te vallen over vorderingen betreffende de overledene.
  Dit moet uiterlijk in het jaar volgend op het jaar van overlijden zijn geregeld. Het tijdvak van januari 2010 tot en december 2011 lijkt mij daarvoor groot genoeg!

  Verder blijkt dus duidelijk dat ten onrechte genoten voorschotten moeten worden terug betaald.
  Wanneer het een inmiddels overleden persoon betreft worden de nabestaanden daarmee opgezadeld. Hier moet met zorg mee worden omgegaan.
  Maar waarom die toeslag net als een soort vaste uitkering op een peildatum uitbetalen in de betreffende maand?

  Met zo’n strenge Belastingdienst verlang ik eigenlijk wel naar de Belastingdienst van
  Griekenland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s