Begeerlijk

Het moet zijn geweest toen ik een jaar of 18 was, ik merkte dat bepaalde mannen net iets langer naar me keken dan fatsoenlijk was, me aanspraken met doorzichtige smoezen. Al gauw had ik door wat daar achter zat: zin in seks.
Dat wilde ik ook wel eens meemaken, dus ik liet me oppikken. En liet me fêteren. Want mannen die begeren worden vrijgevig. Geen bontmantels, juwelen of dure parfums, maar een treinkaartje, een pocketboek, een singeltje van Barbra Streisand, een etentje, een weekendje Antwerpen of Keulen. De man die begeerde betaalde grif en kreeg wat hij wilde. De meeste mannen bakten er weinig van, een enkele was heer en meester en daar heb ik veel van geleerd. Begeerd worden, zo had ik al snel door, geeft je macht.

Het was opeens anders toen ik verliefd werd. Toen was ik degene die begeerde en kilometers omfietste om maar een glimp op te vangen van de man van mijn dromen. Ik klom om elf uur ‘s avonds, tegen alle regels in, via het balkon van ons internaat naar buiten om vijf minuten met hem te kunnen telefoneren in de telefooncel verderop in de straat. Ik loog tegen mijn vrienden, mijn pleegouders om maar een zaterdag bij hem te kunnen zijn. Opeens was ik machteloos.

Als begeren in ons raast, zijn er vreemde machten in het spel.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Begeerlijk

 1. Gert-Jan zegt:

  Leuk stukje! Erg herkenbaar!

  Like

 2. Galmier zegt:

  Het havenhoofd begeert de evenaar
  waar machtige breedtegraden als gesloten grenzen hem de weg versperren.

  Een galmier wordt zomaar poëtisch van een gevoelig blog.

  Like

  • Wllm Kalb zegt:

   Maar grenzen zijn er om geslecht te worden, zeker zulke virtuele grenzen Breedtegraden zijn toch maar potlooslijntjes op de wereldkaart. .

   Like

   • galmiers zegt:

    Ja en begeerte is maar een woord, eigenlijk zijn het gewoon acht lettertjes die een klein legertje vormen dat het woord verdedigt tegen zichzelf. Het woord lijkt op tijdloze jeukpoeder dat in geen winkel te koop is.

    Like

 3. galmiers zegt:

  Ik ging nog even kijken of hier nog sensuele reacties te vinden waren,
  het raast weliswaar niet maar begeerlijk vind ik mijn gedrag wel een beetje.

  Like

 4. dickblogt zegt:

  ik ben niet (beg) eerlijk, en ook nog nooit opgepikt! (mooi verhaal)

  Like

 5. Corja van Ommering zegt:

  Opmerkelijk mooi stukje en ontroerende foto. En ja, dat internaat…..

  Like

 6. swithaRo zegt:

  Lastige leerschool, liefde… o, nou ja: begeerte.

  Like

 7. Th Balvers zegt:

  Zo’n lichaam (lengte 1.91m) had ik ook…(ongeveer)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s