Optimisme – ook bij stroomuitval in India

Twee dagen had de helft van India geen stroom. Er brak geen revolutie uit, hoewel het verkeer een chaos was en de inwoners terug moesten grijpen op olielampen en kaarsen, als ze al thuis gekomen waren.
De mensen in India zijn gewend om zich aan te passen, er zijn wel meer zaken die niet in orde zijn, je moet zien te overleven “In the end everything will be allright; and if things are not allright yet, it means: this is not the end …
Deze optimistische quote komt van Sonny, de altijd goedlachse manager van een vervallen paleisje in India dat zich aanbiedt als een luxe resort voor ouderen uit Engeland in de heerlijk, warme film The Best Exotic Marygold Hotel, die hier veel te weinig aandacht kreeg. Een stoet van grote Britse acteurs, onder wie Judy Dench, Maggie Smith, Bill Nighy en Tom Wilinson, speelt de sterren van de hemel. Vooral Maggie Smith die we kennen als de bitse grootmoeder uit Dowton Abbey, is weer verrukkelijk als een humeurige licht gehandicapte dame die zich weigert aan te passen: “If I can’t pronounce it, I don’t want to eat it. …”  En Judy Dench maakt er iets heel moois van. 
Uiteindelijk komt alles natuurlijk goed zoals in New Delhi vandaag alles weer normaal is. De stoplichten doen het weer, de winkel zijn weer open, business as usual.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Optimisme – ook bij stroomuitval in India

  1. dickblogt zegt:

    Goeie tip, we gaan kijken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s