Succes kent vele vaders

Groeten uit Sauwerd – Goolgle Maps

Over het goud van Ranomi Kromowidjojo willen alle media wel berichten. Maar ja, zij zit net als haar trainer Jacco Verhaeren in Londen en je kunt als regionaal radiostation of als webmaster niet alles herhalen wat daar al voor moois is gezegd over de overwinning van de nuchtere Groningse.
Dus ga je op zoek naar een originele invalshoek. Je interviewt haar kleuterjuf, haar eerste zwemleraar, haar eerste vriendje. Allemaal waren ze onder de indruk van haar talent en haar doorzettingsvermogen. Nieuw inzichten levert het niet op, maar die Groningse tongval kleurt het nieuws op een sympathieke manier.
Nu nog op zoek naar haar rij-instructeur, haar kapster, haar huisarts, haar buurvrouwen. Ook de handwerklerares  heeft vast wel iets te vertellen over de oog-hand coördinatie, die zo belangrijk is geweest voor het behalen van de gouden plak. Zo langzamerhand komen we echt alles te weten over Ranomi, zelfs in deze komkommertijd.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Succes kent vele vaders

 1. Th Balvers zegt:

  Graag gelezen deze invalshoek..

  Like

 2. Aad Verbaast zegt:

  Een winnaar moet toch blijkbaar een beetje meer van “ons” worden. Dan wil je er werkelijk ook alles van weten! 😉

  Like

 3. Joost Lips zegt:

  Van mij mag je weten dat ik haar een mooie verschijning vind die niet te lang onder water moet blijven.

  Like

 4. Ximaar zegt:

  Ze komt goed en leuk op TV over. Erg nuchter wat aansluit bij een gehucht in Groningen. Toch is haar vader van Javaans-Surinaamse afkomst maar die zijn (zo ver ze mij bekend) ook nogal ingetogen. Past aardig bij elkaar. Ik vind wel dat Suriname en Java dit feestje mogen meevieren. Als er een zwemknul optreed voor de USA, met Nederlandse ouders, dan krijgt die ook bij de NOS extra aandacht alsof het 1 der onzen is. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s