De beste singer-songwriter

Met veel genoegen kijk op de maandagavond naar het vara/bnn programma De Beste Singer-Songwriter (of op een andere tijd via Uitzending gemist). In tegenstelling tot andere talentenjachten is dit kleinschalig opgezet, zonder joelende fans een teveel aan licht- en geluidseffecten en overenthousiaste presentatie duo’s. Na een snelle selectieronden zijn er zeven finalisten over die elke week nieuwe liedjes schrijven en ten gehore brengen. Omdat ze alle zeven zo verschillend zijn, is het moeilijk er de beste uit te halen. Onmogelijk zelfs, lijkt mij. Twee van hen zingen in het Nederlands, de anderen in het Engels (lijkt logisch te zijn). Heerlijk is het om naar hun enthousiasme te kijken, hun toewijding. Ze hebben met zijn zevenen een enorme hoeveelheid talent. Het is niet niks om zelf muziek en tekst te moeten schrijven en ook nog eens zelf zo’n song ten gehore te brengen, je zelf te begeleiden op de piano of met gitaar. Ze kunnen het alle zeven, ieder op haar/zijn eigen manier. Wat een malle toestand: jarenlang zijn we niet meer doorgedrongen tot de finale van het Eurovisie Songfestival, terwijl er zo veel talent rondloopt, vlak bij huis. Een mooi voorbeeld van geslaagde zomerprogrammering.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media, muziek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De beste singer-songwriter

  1. het is inderdaad een programma wat ik weiger te missen. toch zie ik wel kwaliteitsverschil. mattanja, douwe bob en daniel vind ik sterker en/of afwisselender dan de andere vier. maar met name de ingetogenheid maakt het een sympathiek programma.

    Like

  2. Zilvertje zegt:

    Ook ik geniet er van, veel t.v zie ik niet, allemaal hetzelfde, maar dit raakt me tot op het bot, ik zit regelmatig met de tranen op de wangen, ik heb al veel mensen een tip te geven om te kijken en we praten er allemaal graag over na, heerlijk en ik ben het met je eens, het is klein opgezet, maar veel groter dan al dat andere geleuter, dit is nog puur, nou ja, ik doe nou net of jij dit zegt, ik bedoel, ik denk je te begrijpen en geniet met je mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s