Weg van de meute

Gisteren was ik even in Monschau. Een klein Eifelstadje, ten zuiden van Aken. Geliefd bij touroperators, want voor weinig geld stuur je een hele bus vol senioren naar een echte buitenlandbelevenis. Nauwe straatjes, vakwerkhuizen, een bruisende rivier, een burgruïne, en heel veel terrassen voor de koffie met vlaai. Om tien uur is het al druk, de souvenirwinkeltjes zijn open, de stoet bezoekers komt maar langzaam vooruit, want de rollators hebben moeite met de kinderkopjes. Het doet denken aan Valkenburg in Zuid-Limburg, maar de straatjes zijn nauwer, de bergen hoger.

Er is een ontsnapping: een pad dat langzaam naar boven gaat achter de kerk, opeens is het rustig. Je merkt niets van alle drukte en het uitzicht is er beter. Weg van de meute, genieten van de mooie dag.

In Monschau zelf zijn we snel uitgekeken, maar de omgeving is prachtig. Je hoeft maar een paar kilometer verder te rijden en je vindt een uitgebreid wandel- en fietsgebied. In deze ‘Voreifel’ zijn goed gemarkeerde wandelpaden te vinden, waar het op deze mooie dag opvallend rustig is.
De Perlenbach klatert, de ijsvogel scheert over het water, het is er verfrissend koel. Bij het Gasthof trakteren we onszelf op een lunch met venkel en verse beekforel, voor belachelijk weinig geld.
De seniorengroep zit alweer in de bus, op weg naar de verplichte excursie naar het speelgoedmuseum.

Over de Voreifel, zie bijvoorbeeld: http://www.vakantie-eifel.nl/region-Voreifel.htm

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s