Waar blijft de datingsite voor laagopgeleiden?

Beschik je over een HBO- of WO-diploma, dan zit je goed als je wilt gaan daten. Speciaal voor hogeropgeleiden zijn er verschillende gespecialiseerde sites die er voor zorgen dat je niet in aanraking komt met minder goed opgeleide kandidaten. Dat zeggen ze natuurlijk niet zo, maar door de toegang exclusief te houden voor mensen met een HBO- of universitair diploma, suggeren ze dat wel. Je moet bij het aanmelden aangeven waar en wanneer je bent afgestudeerd. Het lijkt dan of ze dat dan gaan controleren, maar dat doen ze natuurlijk nooit. Je kunt als hoogopgeleide terecht bij minstens drie bureaus, en betaalt dan een behoorlijk bedrag per maand als je serieus wilt gaan daten.

Daarnaast  zijn er een heleboel ‘gewone’ datingsites van heel duur tot helemaal gratis, van goed in elkaar gezet tot zeer knullig. Maar geen van die sites afficheert zich met een slogan: “alleen voor laagopgeleiden vmbo/mbo”. Ook daarin zou je je toch kunnen specialiseren? Gat in de markt!

Of toch niet. Want als je op zoek bent naar en partner zet je jezelf toch niet neer als ‘laagopgeleid’. Je presenteert jezelf op een positieve manier en dan heb je het dus niet over je al dan niet afgemaakte mbo-opleiding.  Liever kies je dan een neutrale site in plaats van een datingstite met een etiket ‘helemaal geschikt voor lageropgeleiden’.

Het is net zoals producenten die grote moeite hebben om een product neer te zetten als ‘zeer geschikt voor ouderen’. Nee, alles moet jong zijn. Zelfs op de cover en in de advertenties van Plus Magazine zie je alleen maar kwieke, jonge senioren of bijna senioren,  goedlachs, net van de kapper, fit en blozend.

Inmiddels zijn er meer dan 200 datingsites in Nederland. Veel ervan zijn gratis. Ook zonder HBO of universitaire studie gloort er nog wat hoop en lukt het vast nog wel een partner vinden.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Waar blijft de datingsite voor laagopgeleiden?

 1. simonkorving zegt:

  Ik hep me geleijk ingesgrijft.

  Like

 2. Letterzetter zegt:

  Hij is er wel, Marktplaats, waar anders?
  Waar een schreivaud meer of mnder neffer opvald.

  ‘… ik ben gescheden man/vader zonder dat ik daar zelf van op de hoogte werd gesteld door mijn exvrouw en dus nu veel elende heb meegemaakt en nu nog door de vele leugens die zei hebt gedaan heb ik ook nog vast gezeten ook en nu ook al 6.5 maand houd ze me kinderen bij mijn weg dus ik zoek een vrouw die dit herken en
  er samen over wil praten laat me het maar horen en meschien kunnen we samen er wat aandoen om te zorgen dat de waarheid bekend mag worden voor jou en voor mijn’

  Like

 3. knutselsmurf zegt:

  Ik heb zelf MBO. En ik heb 20 jaar samengewoond met een psychologe. Ik denk dat datingbureau’s vooral nuttig zijn voor mensen die sex zoeken, maar dat niet te opzichtig willen doen. Zelfs iemand die autistisch is, vindt zonder zo’n bureau wel iemand die [bij hem past / wel kan spellen].

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s