Eva Jinek op zondag en maandag

Mooi en intelligent. Blond ook nog. Als dat maar goed gaat. Werd in 2009 opeens beroemd vanwege haar ‘boobies’ in een blooper van het Journaal dat ze toen nog presenteerde. Soms zie ik haar op de vroege zondagochtend in haar praatprogramma. Interessante gasten op een paarse bank, met altijd één waarvan ik denk: wat doet ie daar? Type Leontien Borsato, Dyon Graus. Maar Femke Halsema was er ook, Ayaan Hirsi Ali, Diederik Samsom, Hans Spekman, maar ook Mat Herben en Kay van der Linden.

Ze werkt voor WNL de omroep van Wakker Nederland, ‘rechts in het midden’, die het rechtse geluid in de publieke omroep moet laten horen. Gaf ze daar blijk van toen ze in het gesprek met Samsom beweerde dat een inkomen van 150.000 euro een ‘hoger-middeninkomen’ was? Niet echt handig. Maar van dat rechtse geluid is op zondagochtend doorgaans weinig te merken. Hard werekend Nederland slaapt uit of weerhoudt de kinderen ervan de tent af te breken. De kijkers bestaan volgens mijn waarneming vooral uit de potentiële aanhang van omroep Max.

Met haar  gasten voert Jinek een goed gesprek, iets minder hijgerig dan in praatprogramma’s in de avond. Ze spreekt duidelijk en langzaam, dat verraadt dat Nederlands niet haar eerste taal is; haar ouders komen uit Tsjechië, ze groeide op in de VS. Toch is haar Nederlands vlekkeloos, uitstekend zelfs.

Ze leidt het gesprek in goede banen. Heeft zich ter dege voorbereid, stelt geen gemene vragen en laat haar gasten uitspreken. Als gasten door elkaar beginnen te praten, grijpt ze in. Nieuw onderwerp, serieus ook weer.

Op maandagavond presenteert Jinek op Radio 1 Met het oog op morgen, mijn favoriete radioprogramma. Als  luisteraar word je niet afgeleid door haar mooie gezicht, je kan je concentreren op haar stem, haar presentatie. Ook dit radiowerk doet ze voortreffelijk. Eva Jinek is gewoon een perfecte, en ook perfectionistische, journaliste. Dat er ook nog iets is met Bram Moscowitz is dan niet meer belangrijk.

Link: Eva Jinek becommentarieert met Matthijs van Nieuwkerk in DWDD de ‘boobies-uitzeiding’ http://www.youtube.com/watch?v=25U-Mec2zH4

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eva Jinek op zondag en maandag

  1. joost tibosch sr zegt:

    Heb haar tot voor kort altijd een trutje gevonden. Nu ik recent een paar keer haar programma , tot voor kort keek ik niet eens meer, geboeid bleef uitzitten, merkte ik dat haar niet aflatende sexuele uitstraling me door de kwaliteit niet meer zo, nog wel een beetje, maar nu plezierig, stoorde!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s