Nieuwe Tweede Kamer – het pispaaltje is al gevonden

De nieuwe Tweede Kamer is nog maar net geïnstalleerd, of het nieuwe pispaaltje is al gevonden. Net zoals in de brugklas. Hij heeft er zelf ook wel een beetje aan meegewerkt Henk Krol, door zich op de uitslagavond te laten toezingen door een lieftallig 50+ (eens Sweet 16) koor: ‘Henkie, ik ben verliefd…’ Maar goed, de zelfingenomen en iets te vlot babbelende journalist heeft het toch maar tot kamerlid geschopt.
Martin Bosma van de PVV neemt tijdelijk  de voorzitterstaak over, tot er komende week een nieuwe wordt gekozen Technisch gezien is hij een vlotte voorzitter, dat heeft hij de afgelopen jaren vaker bewezen, maar hij is ook vilein. Dat bleek donderdag toen Henk Krol even niet reageerde op de vraag of hij naar voren wilde komen. Bosma: ‘Meneer Krol, hallo hallo, attentie attentie: misschien moet het gehoorapparaatje wat harder.’

Dat wordt lachen de komende vier jaar … Martin Bosma heeft zich niet kandidaat gesteld om de onvolprezen Gerdi Verbeet op te volgen. Er zijn drie kandidaten: Khadija Arib (PvdA), Anouchkla van Miltenburg (VVD) en Gerard Schouw (D66).

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s