Een lastige keuze – strikt vertrouwelijk

Kop in de Volkskrant 15 oktober: vrouwen dringen niet door in topfuncties. Hoe komt dat?
Marketingcommunicatie-bureau X is op zoek naar een nieuwe directeur nu Karel v Z. (68) eindelijk met pensioen is.  Een extern bureau stelt vier kandidaten voor, de keuze is aan het management, bestaande uit drie mannen.

A. man 56. Academische opleiding, ruime ervaring, energiek. Kent de branche goed, groot netwerk. Gedreven, goede teamplayer. Sterke kanten: financieel management, organisatie. Zwakke kanten: meer een prater dan een luisteraar. In geringe mate op de hoogte van de kansen die sociale media bieden.

B. vrouw 38. Opleiding Engelse universiteit. Langdurige internationale ervaring, ook als leidinggevende. Uitstekende sociale vaardigheden. Goed thuis in de veranderingen in het vak. Snelle werker. Sterke kanten: intelligent, creatief. Zwakke kanten: geen ervaring met financiën, stabiliteit: burn-out in 2004.

C. man 36. Hbo-opleiding management. Zeer brede werkervaring in Oost-Europa; kan verantwoordelijkheden aan. Energiek, leergierig, ontplooit nieuwe initiatieven. Goed thuis in nieuwe media en de mogelijkheden ervan. Sterk kanten: Enthousiast, capabel. Zwakke kant: Engels is goed maar niet perfect; Nederlands beheerst hij moeizaam.

D. man 35. Universitaire opleiding (niet afgerond). Interne opleiding bij bureau Y. Harde, gedegen werker; actief in de beroepsvereniging. Gedegen netwerker. Frisse ideeën over het vakgebied. Redactionele ervaring, ook in de nieuwe media. Sterke kanten: intelligent, creatief, vernieuwend. Zwakke kanten: geen leidinggevende ervaring.

________________________________________________________________

 

Na vier interviews en een kort overleg koos het management unaniem voor kandidaat D.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een lastige keuze – strikt vertrouwelijk

  1. King Billy zegt:

    Dit is niet te beoordelen op basis van deze summiere informatie, maar zou allereerst nog eens verder om zich heen kijken niet de oplossing zijn? Overigens hebben de recente Nobelprijswinnaars voor dit soort problematiek algoritmische matrixen ontwikkeld, terug te vinden in spelletjes en testen waaraan kandidaten zich moeten onderwerpen.

    Like

  2. Dwarsbongel zegt:

    Binnen het bedrijf waar ik werkte, hadden we een grap over het beleid van “Human resources”, dat we ook vaak “afdeling mensachtige productiemiddelen” noemden. Een sollicitant moest volgens ons aan o.a. deze voorwaarden voldoen: 18 jaar, voltooide universitaire opleiding en 25 jaar ervaring. De sollicitant was dan geschikt voor de rang van aankomend leerling assistent hulpmonteur…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s