De roze kerstmarkt rukt op – Gay Christmas in Keulen

imagesToen wij nog druk waren met Sinterklaas werden in alle grote en kleine steden in Duitsland de jaarlijkse kerstmarkten al uit de grond gestampt. Busladingen vol, ook uit Nederland, gaan richting Münster, Osnabrück, Aken en Keulen, het kan nog tot en met 24 december. Ik begrijp nooit zo goed wat er aan is, aan die goedkope après-skihutjes waar je dan dure glühwein en braadworst kunt krijgen en prullerige kerstcadeautjes. Maar het schijnt gezellig te zijn.

Homo-lieveling Marie-Louise Nikuta

Homo-lieveling Marie-Louise Nikuta

In Keulen hebben ze dit jaar iets nieuws. Het bestond al in Hamburg, München en Frankfurt: een homo-kerstmarkt. Nu heb je in Keulen al zeker drie of vier grote kerstmarkten dus een roze kerstmarkt kon er nog wel bij. Keulen heeft een uitbundige homo/lesbo scene die vond dat ze niet kon achterblijven. Dus kom je nu op de Christmas Avenue bij de Schaafenstrasse roze en paarse versierde hutjes tegen en kraampjes met de gebruikelijke prullaria. Maar ook voorlichtingsstands van de Aidshilfe en andere holebi organisaties en shops met kalenders vol blote mannen en pikant ondergoed. Er is een groot podium waarop bekende en minder bekende artiesten optreden die vooral geliefd zijn bij hun homoseksuele achterban.

Dat er protesten zouden komen was te verwachten. Deze keer niet van de kerk maar van de Freie Wähler, een soort Gemeentebelangen, een club van niet gebonden politici die vooral in het wat conservatievere zuiden van Duitsland vertegenwoordigd zijn in gemeentebesturen en provinciale raden. Ze ergeren zich aan de platte amusementscultuur die op de roze kersmarkten te zien en te horen is, pal naast de christelijke symbolen; top40hits klinken naast Stille nacht, heilige nacht.

Een beetje ingetogen mag ook best, dames en heren in Keulen. Vrolijk Kerstfeest kan en mag best een Gay Christmas zijn, maar laat voor deze keer de platte humor en de seksartikelen maar thuis, nog even wachten en dan is het weer carnaval, dan mag alles weer uit de kast komen.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s