Kan Tom de Ridder niet even een flinke griep krijgen?

Al weken hoor ik hem op de radio, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds ook nog eens. Tom de Ridder, die aardige, goedgebekte man die klinkt alsof hij te veel aftershave heeft gebruikt. De man van de middenstanders die maar niet willen overgaan tot de aanschaf van de MKB brandstofpas die het zo makkelijk maakt om je btw terug te krijgen.
Luister goed Tom, ik ben geen MKB’er, ik heb helemaal niets aan je mooie brandstofpas en ik zou willen dat je voorlopig maar eens even je waffel houdt. Want je doet me te amicaal, te veel ouwe-jongens-krentenbrood.  Ik ken je niet en wil je ook helemaal niet kennen.

Er heerst griep Tom, het lijkt me een goed idee dat jij eens een paar weken onder de wol kruipt met al je bonnetjes om je boekhouding op orde te brengen. Ik wil weer vrolijke liedjes horen tijdens de radioreclame, makkelijke deuntjes en nietszeggende praatjes. Niet dat indringende inpraten zoals jij dat doet.
Ziek lekker uit, neem de tijd. En MKB-Nederland: volgend jaar graag een andere vorm van actievoeren, iets met stickers of zo.  Dag Tom, het beste.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Kan Tom de Ridder niet even een flinke griep krijgen?

 1. knutselsmurf zegt:

  Klinkt alsof hij teveel aftershave heeft gebruikt.
  Dat kan helemaal niet, en toch snap ik meteen wat je bedoelt.
  Hij heeft waarschijnlijk ook van die worstvingers waarmee hij iets te hard in je hand knijpt.
  Walgelijk type.

  Like

 2. Ja, bijzonder, die aversie jegens Tom. Want ik als middenstander erger mij ook bont en blauw aan zijn gedram. 2 jaar geleden schreef ik er een stukje over. http://woutsorgdrager.wordpress.com/2010/12/23/de-drieslag/

  Like

 3. Katja Lamers zegt:

  Beste Wilco,
  Ik heb hartelijk gelachen om je reactie. Wij van MKB-Nederland ergeren ons ook aan Tom de Ridder met zijn MKB Brandstof. Maar dan vooral vanwege de link die veel mensen – en jij blijkbaar ook – leggen door te denken dat wij ook maar iets met Tom en zijn brandstof te maken hebben. Dat is namelijk niet zo. Sinds de oprichting In 1995 van MKB-Nederland (als fusieorganisatie van KNOV en NCOV) zijn er velen geweest die op de bekendheid van onze naam willen meeliften. Tom de Ridder is er zo een van. Stappen nemen kan helaas niet: iedereen mag zeggen dat hij voor het midden- en kleinbedrijf, afgekort mkb, werkt…. Of de afkorting MKB in zijn bedrijfsnaam opnemen. Iets anders wordt het als onze naam of ons logo worden gebruikt. Dat doet Tom echter niet.
  Dus: richt gerust je pijlen op Tom de Ridder als je daar behoefte toe voelt. Maar laat duidelijk zijn dat hij niet van ons is.
  Wil je meer weten over MKB-Nederland en wat wij wel doen voor ondernemers in Nederland? Neem dan eens een kijkje op onze site: http://www.mkb.nl.
  Met vriendelijke groet,
  Katja Lamers, Redactie en communicatie

  Like

 4. ik vind die griepwens uiterst mild….

  Like

 5. Corja van Ommering zegt:

  ’t Is mij uit het hart gegrepen; vreselijk die Tom de Ridder! Ook heel erg vind ik die reclame van “ja of nee punt en el”. Iemand die de “R” niet kan uitspreken, brrr!

  Like

 6. Glob zegt:

  Onvoorstelbaar hoe vaak die reclame te horen is. Ik erger me er groen en geel aan. Wegzappen naar een andere zender heeft totaal geen nut, die kwal zit overal!!! Rest me de radio even op “mute” te zetten tot het nieuws te horen is. Dat moet toch ook ergernis opwekken bij andere adverteerders? Ik hoor ze in ieder geval niet meer!

  Like

 7. zelfstandigjournalistantwerpen zegt:

  Grappig. Ik loop ook al dagen met het plan rond een keer mijn gal te spuwen over die Tom. Ben je ’s ochtends net opgestaan, is die er alweer. Laat hem alsjeblieft niet denken aan expansie naar Vlaanderen!

  Like

 8. Zilvertje zegt:

  Eerst hoorde ik het spotje alleen op BNR, maar nu overal. Ach het is een typetje en het zal vast werken. Heb wel erg gelachen om je stukje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s