Afdwingen van succes. Kan je een bestseller maken?

Unknown‘Na Duistland verovert ze nu ook Nederland: Nele Neuhaus’ Op de radio hoor ik steeds maar een reclamespotje over deze Duitse detectiveschrijfster. Nog nooit van gehoord. ‘De Duitse J.K. Rowling’ komt binnen op nummer 27 in de Bestseller 60 met de thriller Diepe wonden! jubelt de uitgever. Op welke top 60? Inderdaad op die van de Telegraaf staat Neuhaus ergens in de onderste regionen. Niet op die van Bol.com, niet op die van Crimezone.nl. Kan je door alsmaar hard te roepen dat iets een succes is, ook succes maken? Het lijkt er wel op.

Uitgeverij Querido doet zijn uiterste best de blonde Duitse een plaats te laten veroveren tussen Nederlandse favorieten als Saskia Noord, Simone van der Vlugt en Suzanne Vermeer. Na de vele trieste Scandithrillers is er nu kennelijk plaats voor spanende verhalen uit het Taunusgebergte. De recensies zijn overwegend positief. Neuhaus schrijft vlot, ze houdt erg van plotwendingen, haar invalshoek is opmerkelijk. Ze heeft het schrijven al doende geleerd, want ze had nog geen enkele ervaring. In Duitsland haalde ze de top met maar liefst vier bestsellers.

m1nx7nfa9utd_sqr256Gaat het werken, wordt Nele Neuhaus een verkoopsucces, bestormt ze de bestsellerlijsten? We houden het in de gaten.

Toch maar eens proberen? Maar eerst staat op mijn lijstje nog Deon Meyer ‘Onzichtbaar’. Wat kan die man schrijven! Zijn hoofdpersonen ontroeren me altijd door de combinatie van hun stoerheid en hun kwetsbarheid. Prachtig.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Afdwingen van succes. Kan je een bestseller maken?

  1. Corline zegt:

    Het boek van Nele Neuhaus heeft inderdaad één week (6) op de bestsellerslijst (www.cpnb.nl/bs)gestaan na aandacht bij DWDD. Succes is kennelijk maakbaar, voor even. En wist je trouwens dat Suzanne Vermeer het pseudoniem was van de in 2011 overleden schrijver Paul Goeken?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s