Microcontinent

Schermafbeelding 2013-02-25 om 13.03.28Noorse wetenschappers hebben tussen India en Madagaskar delen gevonden van een verloren continent. We zullen ze uitnodigen om ook eens onderzoek te doen in Nederland. Volgens mij liggen in de Zeeuwse wateren en in de Waddenzee nog wel enkele verborgen microcontinenten. Altijd dat eiland Griend al verdacht gevonden, maar nu weet ik het, het is de rest van een microcontinent dat eens de brug vormde tussen Vlieland en Gaasterland. En dat vreemde eiland Hompelvoet in het Grevelingemeer, typische een geval van een microcontinent, een kleintje weliswaar maar toch.
Mijn neefje kijkt nu ook heel anders aan tegen dat eiland in de grote bosvijver. Dat is niet alleen een veilige slaapplaats voor de kabouters, het is een heel oud overblijfsel van wat eens een continent was, een microcontinentje, een heel mooi en spannend microcontinentje.
Wat een heerlijk woord hebben die Noren uitgevonden …

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, namen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Microcontinent

 1. Selma zegt:

  Ken je dat boek van de geleerde heer Iman Wilkens, die meent dat Homerus een Zeeuwse zanger was?

  Like

  • Wllm Kalb zegt:

   Ja, dat is alweer lang geleden. Hij meende dat Ithaka ergens in West-Europa lag en dat Odysseus ook door de Zeeuwse wateren had gezworven. Waar eens Troje lag, heette dat boek. Naderhand nooit meer iets an gehoord. Jammer. Ik mag zulke mensen wel met eigenzinnige ideeën.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s