Kan je een bestseller maken? UPDATE

Unknown

Nee, het is niet gelukt! Met veel tamtam maak je dus geen bestseller.
‘Na Duistland verovert ze nu ook Nederland: Nele Neuhaus’ Op de radio hoor ik steeds maar een reclamespotje over deze Duitse detectiveschrijfster. Nog nooit van gehoord. ‘De Duitse J.K. Rowling’ komt binnen op nummer 27 in de Bestseller 60 met de thriller Diepe wonden! jubelt de uitgever. Kan je door alsmaar hard te roepen dat iets een succes is, ook succes maken? Het lijkt er wel op. Gaat het werken, wordt Nele Neuhaus een verkoopsucces, bestormt ze de bestsellerlijsten? We houden het in de gaten.

UnknownUPDATE 1 maart 2013 Het bovenstaande schreef ik drie weken geleden. Maar Nele Neuhaus heeft het niet gered. Ze is uit alles toplijsten verdwenen nadat de aandacht die De Wereld Draait Door even haar besteedde was uitgewerkt.  De radiospotjes klinken niet meer, geen advertenties meer in dag- en weekbladen. Inmiddels heb ik Sneeuwwitje moet sterven gelezen. En dat was nog een hele opgave. Veel lokaal geneuzel, vage geruchten in een dorpsgemeenschap, een plot die zich traag ontvouwt. Neuhaus heeft veel fantasie en zet situaties aardig neer. Maar nee, er zijn veel betere thrillerschrijvers. Gelukkig maar.
Mijn favoriet op dit moment: Deon Meyer.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in boeken, Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s