Alleen met Claudia de Breij

Schermafbeelding 2013-03-11 om 09.28.42Zou het ooit nog goedkomen met Claudia de Breij, vroegen vooral de theaterdirecteuren zich af toen de zangeres en cabaretière in 2012 tegen alle regels in haar reeds uitverkochte tournee Landgenoten afzegde. Claudia zat in een crisis, Claudia had een burn-out. Ze had tijd nodig om haar leven weer op de rails te krijgen. ‘Eerst Leven dan schrijven’, zo deelde ze mee.

Maar het is goed gekomen. Na de veel bejubelde reeks Hete Vrede is Claudia de Breij weer terug. Ze staat deze maand op het podium van de bovenzaal van het Nieuwe  De La Mar Theater in Amsterdam met de kleine voorstelling Alleen. Dertien nieuwe liedjes over de liefde, voortreffelijk begeleid door drie alleskunners, multimuzikanten, die van het ene instrument naar het andere gaan, Sander Geboers, Reyer Zwart en Jan van Bijnen

Claudia de Breij is geen groot zangeres. Haar bereik is beperkt, maar ze weet met haar liedjes een verhaal te vertellen. Elk woord is verstaanbaar, haar stem is warm en gevoelig. En dat moet ook wel als je zingt over je scheiding, over liefde, over verdriet en hoop. Ze praat de liedjes met groot gemak aan elkaar, met hier en daar een flinke steek onder water. En dan zingt ze weer. Ze gaat er bij zitten en liggen. Het is een intiem gebeuren in de zaal, het lijkt alsof ze jou toezingt en toespreekt.

Afgelopen vrijdag sprak ze over de voorstelling bij Pauw en Witteman, daarin zong ze ook haar lied voor de nieuwe koning ‘Nederland’ dat nog wel eens een hit zou kunnen worden, want Claudia weet hoe ze een goed liedje moet maken.

http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=29631&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=58b9afbc84b4965187a784f57bca4d41

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s