Netjes

Als je na een weekje buitenland  Nederland weer binnen rijdt, ook al is het in een uithoek van Zeeuws-Vlaanderen, weet je meteen dat je weer in Nederland bent. Geen gesloten rolluiken meer, maar vriendelijke vitrages en veel planten in de voortuin. Netjes vooral. Keurig aangeharkt.

De wegen naar de Westerscheldetunnel, ze zijn langs een liniaal getrokken en de lijntjes zijn  met witte verf nog eens extra duidelijk aangegeven. In de verte de populieren, eindeloze rijen, zoals Marsman het voorschrijft. Overal bordjes met de juiste richting er op. Er kan niets meer verkeerd gaan. Een wijkje met nieuwbouwwoningen, keurig in het gelid. Braaf ook wel, geordend, alles op tijd. Wat een heerlijk land om thuis te komen.

Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s