Gat in de markt: Pinksterbrunches

img_7485

Pinksterbloemen

Saai was het in de winkels de afgelopen week. Na Kerst, Valentijn en Pasen en de Kroning viel er niets bijzonders meer te beleven. Geen wuppies meer, geen interessante aanbiedingen, geen feestelijke kant-en-klaarmaaltijden, alles is weer gewoon. Terwijl het toch Pinksteren is met twee hele feestdagen. Alleen degenen die vroeger goed hebben opgelet tijdens de zondagsschool weten nog wat er dan gevierd wordt, maar voor de meesten van ons zijn het dagen als alle anderen. We hebben zelfs geen symbolen om de pinksterdagen op te vrolijken, geen leuke pinkstervosjes of pinksterazalea’s, geen feestelijke pinkstergerechten – de pinksterbloemen zijn al uitgebloeid.

Hier laat de altijd wakkere middenstand een enorme kans liggen. De consument zit opgescheept met twee hele feestdagen, dan moet je toch wat? En niet alweer een dagje meubelboulevard want dat hebben we tweede paasdag al gedaan. Er is een ernstig gebrek aan Pinksterbrunches, Pinksterconcerten, Pinksterrally’s, Pinksterpuzzeltochten, Pinksterbeurzen en wat de handige jongens en meisjes van het midden- en kleinbedrijf verder al niet kunnen verzinnen. Graag interessante bijlages in dag- en weekbladen met Pinksteraanbiedingen, Pinksterpuzzels en handige Pinkstertips om de tijd door te komen.
We hadden deze keer een Pinkstersongfestival maar dat kwam toevallig zo uit, volgend jaar valt Pinksteren laat (8 en 9 juni)  en dan is het songfestival al lang achter de rug. Zelfs op de zaterdagavond (Pentecost Eve) is er niets speciaals te doen.
Hier ligt een flink gat in de markt!

Zie ook: Pinksteren: de Heilige Geest is uitgestort! http://wp.me/p1MauM-yt

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, geschiedenis en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Gat in de markt: Pinksterbrunches

 1. berternste zegt:

  “Ook de commercie heeft er nooit vat op gekregen, er zijn geen pinksteretalages, geen pinksterdiners, geen pinksterservetjes.” Zo schreef je bij Pinksteren: de Heilige Geest is uitgestort!.

  Gelukkig maar, zou ik zeggen.

  Like

 2. joost tibosch sr zegt:

  En er ontstond een frisse wind. En met die vurige tongen spraken ze vreemde talen en alle volkeren, opgenoemd in het verhaal die toen al niks van elkaar moesten hebben, verstonden elkaar. …In een Wildersepoche hier en met een droom van een “global village” in vele hoofden, hoop ik dat ook deze oude Pinksterdroom van wereldeenheid niet in eigentijdse pop de geest geeft. Eind 88 liep ik en brulde ik, met angst in het hart, “Wir sind das Volk”..en het gebeurde..dat vergeet ik nooit meer. Ik heb de muur zien vallen en weet dat dat niet zomaar iedere dag gebeurt!

  Like

 3. Kara Noble zegt:

  Zo, de feestdagen zijn weer voorbij! Een zucht verlichting of een zucht van spijt? Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Natuurlijk, met Kerst en Pasen wordt er over het algemeen veel meer ‘uitgepakt’ en heb je ook meer een feestgevoel. Maar ook met Pinksteren valt hier niet aan te ontkomen: familiebezoek, allemaal lekkere dingen eten en vaak naar de kerk. Op tweede Pinksterdag wordt er bovendien (tenminste, bij ons) een belijdenisdienst gehouden. Mooi! Maar nu is het weer woensdag na Pinksteren. En dan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s