Winnen en wegwezen – Plots!

imagesDe zilveren Reiss-microfoon 2013 is toegekend aan het vpro-radioprogramma Plots. Gerechtigheid bestaat nog. Dat heerlijke programma dat ik af en toe wel eens hoor langskomen maar veel vaker in mijn eigen tijd beluister via internet, krijgt de prijs voor het beste radioprogramma 2013. Wonderlijke verhalen van gewone mensen. Altijd weer anders, altijd verrassend.
Wat is er heerlijker dan te luisteren naar verhalen, mooie, spannende, ontroerende en vooral vreemde verhalen, gegroepeerd rond een thema. Momenteel thema #27 ‘de diagnose en het medicijn’, met daarin als hoogtepunt het wonderlijke verhaal van de genezende schilderijen van Johan Borgman. Je gelooft je oren niet.
De makers pakken het goed aan. De vertellers, soms een muziekje, voice-overs, alles klopt. Van de bovenste plank.

Even niets te doen? Een regenachtige dag? Te neer geslagen? Op naar Plots! makers:  Katinka Baehr, Bente Hamel, Irene Houthuijs, Esma Linnemann, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Prosper de Roos, Richtje Reinsma, Laura Stek, Jair Stein en Stef Visjager. Productie: Sharon de Vries.

Maar de publieke omroep en dus ook de vpro moet flink bezuinigen. Dat wil de PVV, de VVD en de Telegraaf. En dus stop Plots per 1 januari. Wat een domper op de feestvreugde.

Baehr. http://weblogs.vpro.nl/plots/

Zie ook: radio een onderschat medium http://wp.me/p1MauM-42

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s