Wim T. Schippers het schoonste jongetje van de klas

Schermafbeelding 2013-06-06 om 16.11.49‘Word supporter van schoon’, klinkt het al weken op de radio. Het gaat niet om de schone was, het is geen oproep om dagelijks te douchen, maar het is een actie om je eigen leefomgeving schoon te houden. Doet een beetje denken aan de M-brigadiertjes van vroeger. Je kunt je op de site aanmelden als supporter, dan krijg je leuke dingen. En ze hebben natuurlijk een leuke website.

En wie doet die oproept? Juist. Beeldend kunstenaar Wim T. Schippers, de man van de pindakaasvloer, van Going to the Dogs, maar ja, ook al eeuwen het stemmetje van Ernie van Sesamstraat. De jeugd is ermee opgegroeid. Maar op de een of andere manier denk ik bij Wim Schippers eerder aan een rommelig atelier dan aan een keurig opgeruimde, schone kamer.

Er is natuurlijk niets op tegen om kinderen te leren hun rommel op te ruimen en af en toe ook die van anderen. Nederland is relatief gezien behoorlijk netjes en het zou prettig zijn om dat zo te houden. Wel erger ik me bijna dagelijks aan de graffiti die ik tegenkom bij elke stad waar ik met de trein binnenrijd. Is dat ludieke kunst of rommel die ons land juist minder schoon maakt?

Supporter van Schoon is een actie van de Stichting Nederland schoon, een initiatief van het bedrijfsleven en de ANWB.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s