Kennistransport

UnknownMet koeienletters stond het op de vrachtauto: KENNIS TRANSPORT. Ik had ze al eens vaker gezien, maar nooit goed bekeken of er over nagedacht. Deze keer bleef het hangen: wat transporteren ze daar? Wat zit er in die enorme vrachtauto’s?

Kan je kennis zo makkelijk vervoeren, dacht ik. Ik zag het al voor me: studieboeken, scripties, oude floppy discs met formules, computerbestanden met moeilijke berekeningen. Rijdt zo’n vrachtauto van de TU in Eindhoven soms naar Delft om daar de professoren op de hoogte te brengen van hun nieuwst vindingen? Ik kon het me maar moeilijk voorstellen. Maar het stond er echt: Kennistransport.

International transport stond er ook nog eens bij. De kennis gaat de grens over, naar Oxford en Cambridge, naar Stockholm, Heidelberg, de Sorbonne … ? Ik zag voor me dat de vrachtauto’s overvallen zouden worden door bendes Chinezen, op zoek naar medische geheimen …

Het bleek natuurlijk toch weer veel prozaïscher te zijn dan ik dacht. Het zijn de vrachtauto’s van de familie Kennis uit Zundert die zich heeft gespecialiseerd in vrachtvervoer van en naar Frankrijk. http://www.kennistransport.com

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, taal en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kennistransport

  1. Klopt, Kennis bv, schuin tegenover Max Laadvermogen.

    Like

  2. cornutus zegt:

    Mooi gezien Wllm. Zulke gedachtegangen heb ik ook bij dergelijke namen. Wat mij dan weer hogelijk verbaast, is dat achterop die wagen staat “First class to France”. Heb je wat te transporteren naar Frankrijk, dan is de kans groot dat je iets met dat land hebt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s