Hoe ziet de Vaticaanse homolobby er uit?

homolobby

homolobby

De nieuwe paus heeft het gezegd tegen een groep Chileense gelovigen die hij in audientie ontving: hij gaat de homolobby aanpakken, de lobbygroep die de vorige paus tot aftreden zou hebben gedwongen.
Het zijn allemaal geruchten natuurlijk, de werkelijkheid zal wel altijd verborgen blijven. Al die prelaten en dignitarissen mogen helemaal geen homo zijn. Dus zo ja, zullen ze er hun mond over houden. Misschien maken ze zich aan elkaar kenbaar, via geheime tekens, gefluisterde codes. En wie weet wat er in duistere hoeken en nissen van al die lange wandelgangen wel niet allemaal gebeurt. Als Franciscus niet oppast, nemen ze binnenkort de macht in het Vaticaan over!
Vroeger hadden ze het niet over een lobby, maar over een geheim genootschap. Dan Brown weet er alles van. Vrijmetselaars, Opus Deï … Daar kunnen de homo’s ook nog wel bij.
Maar wat een flauwekul eigenlijk. Als je wilt samenzweren doe je dat om macht na te streven, om vriendjes te benoemen. Dat heeft helemaal niets te maken met de seksuele voorkeur. Het gaat vast niet om het homohuwelijk te promoten. En – hoe zit het eigenlijk met de heterolobby?
P.S. Op internet stond op verschillende sites de kop: ‘Paus beklaagt homolobby’
Maar de paus beklaagt niemand, hij klaagt aan. De kopenmaker en de vele navolgers kennen het begrip ‘beklagen’ niet meer … Beklagenswaardig.

Zie ook: de homofiele medemens http://wp.me/p1MauM-19r 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, geschiedenis, taal en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hoe ziet de Vaticaanse homolobby er uit?

  1. joost tibosch sr zegt:

    In aanvulling op mijn reactie in je vorige blok: als oude leketheoloog uit de stal van Schillebeeckx weet ik van lang geleden al dat de roomse hierarchie erg beducht is voor gelovigen die homosexualiteit de gewoonste zaak van de wereld vinden. Het roomse sexuele machtsdenken, dat vanuit een verplicht celibatair hopelijk seksloze liefde tot God wel eens even uitmaakt hoe gelovigen sexueel moeten denken en handelen en nu zeker met haar nieuwe offensief tegen het homohuwelijk, voelt zich door deze gelovigen met hun zgn “onverantwoorde” nieuwe sexuele denken al decennialang bedreigd. De nieuwe Paus zegt best verstandige dingen over geloof en leven, maar wat homosexualiteit betreft hoort hij bij wat ik in mijn vorige reactie “domme gelovigen” noemde. Zou in zijn verleden best redenen kunnen vinden voor zijn sexueel denken en gedrag. Heb daar geen zin in, want ook in roomse kring zijn velen nu gelukkig weer dapper genoeg dat we met wat we nu al een tijd over sexualiteit weten én op grond van kennis over de manier van denken en leven van Jezus, als moderne gelovigen duidelijk voor diens spontane mensenliefde kiezen en niet voor nog sexuele frustraties van zelfs een Paus, en zeker van een sexueel vastgeroeste hierarchie.

    Like

  2. Nellie zegt:

    Het is wel echt ongelooflijk naïef het bestaan van een homolobby te ontkennen en de macht die deze zich toegeëigend heeft niet eens te zien. Die mensen helpen elkaar aan baantjes, de hoogste regionen van de overheid, politiek media zijn vergeven van de homo’s en lesbo’s. Ga daar voor de grap maar eens onderzoeken wat het homoquotum is. Ik zie het op mijn werk voor mijn ogen gebeuren, als er een baan vrijkomt wordt actief geworven in het homo-netwerk, hoewel ook mensen die ‘genderstudies’ gedaan hebben een hele goede kans maken. Wie dat niet is of heeft maakt geen schijn van kans tegen gender-ideologische mede-sollicitanten. In het hele westen heeft de homolobby de macht in handen, toen onder Obama de hoge rechter besliste dat het homohuwelijk in het hele land moest worden toegestaan weer godbetert het Witte Huis verlicht in de kleuren van de vlag van de lobby. Dat is wel het huis van de machtigste man in het machtigste land in het westen. Heb je dan macht als lobby of niet? Die lui zitten overal aan de top, kom op zeg. Niemand kan dat ontkennen, sterker nog, ze ontkennen het zelf niet eens.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s