Erotische lingerie

Dames lingerie 1929Op school waren jongens die de Wehkamp-catalogus bewaarden om alsmaar opnieuw te kijken naar de dames in ondergoed. Niet dat er veel te zien was, maar in dat pre-pornotijdperk was een kinderhand gauw gevuld.

Zouden de jongemannen in 1929 ook langdurig hebben gekeken naar de dames op de lingeriereclame van De Bijenkorf? Waren die afbeeldingen ook maar enigszins erotisch? Zouden zulke afbeeldingen in de orthodoxe uithoeken van het land gecensureerd zijn, zoals nu nog wel gebeurt in sommige Arabische landen door de dames verder aan te kleden?

Die Nachthemdjes van 0,79 cent zouden ze zo weer in de collectie kunnen opnemen.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Erotische lingerie

  1. Appelvrouw zegt:

    Ja hoor, die waren erotisch, voor die tijd. Naar mijn maatstaven was erotiek toen veel boeiender (en misschien zelfs verfijnder).

    Like

  2. Apiedapie zegt:

    Als je alles tot in de details, inclusief details die je niet wilt zien, op het internet binnen handbereik hebt, dan gaat de erotiek in het echte leven verloren denk ik. Als je een gemiddelde puber de keuze geeft tussen een week geen seks of een week geen smartphone dan kiest hij voor het eerste. Heb ik ergens gelezen, hopelijk geen Stapeltje. Wij (ahum) deden er alles voor, want we hadden niet anders. Snik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s