Boodschap aan Vlademir Poetin

Unknown-1Zaterdag 29 juni trokken ze openlijk en blij door de straten van Londen. Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, travestieten, uitbundig, stralend, provocerend. En niemand is een haar gekrenkt. Deze optochten zijn er ook om ons te herinneren aan New York 1969, Stonewall -Inn. Toen was het de NewYorkse politie die  insloeg op de bezoekers van deze bekende kroeg in Greenwich Village. Maar de homo’s, lesbos’ en vooral de travestieten sloegen terug. Het werd een keerpunt voor het recht om jezelf te zijn – ook als homoman of lesbovrouw.

images-2De London Gay Pride kon nu gehouden worden in al zijn uitbundigheid in Regent Street, hartje stad en het was nog mooi weer ook. Op zoek naar de grenzen van hun genderidentiteit, een feest van de lichamelijkheid, het mooi zijn, het gek willen doen. Een keer per jaar de ultime vrijheid voelen, je tonen zoals je soms wilt zijn in je stoutste fantasie. En het publiek kijkt en klapt. Geen aanvallen van skinheads, geen politie, geen geheime militaire eenheden die het feestje komen verstoren. Zo kan het ook, meneer Poetin.

images-1

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s