Nooit meer gehoord – de mooie Esther Ofarim

imagesOpeens was ze beroemd, nadat ze voor Zwitserland mee had gedaan aan het Eurovisiesongfestival in 1963. T’en van pas zong ze, hoewel ze nauwelijks een woord Frans sprak. Nooit meer kwam Zwitserland zo hoog. Esther Ofarim had toen al een filmrol achter de rug in de film Exodus en had al heel al heel vaak opgetreden in haar geboorteland. Eigenlijk heet ze Esther Zaïed, ze werd in 1941 geboren in Israel.

De jaren zestig werden de meest succesvolle jaren uit haar carrière. Samen met haar man Abraham Reichstadt (beter bekend als Abi Ofarim) trad ze overal in Europa op met folksongs, chansons, wereldhits en vooral ook Israëlisch songs. Het duo Esther & Abi werd veel gevraagd. Esther met haar grote gazelleogen werd aanbeden, ook vanwege haar prachtige, loepzuivere stem. In 1964 trad ze op in een televisieshow ‘Robinson Crusoë’ van Rudi Carrell. Ze was de zeemeermin die aanspoelde op het eilandje en in schattig Nederlands met Rudi aan de praat raakte. Ze zong toen het mooie Split personality speciaal voor haar geschreven door Michel van der Plas en Dick Schallies.  Abi speelde tijdens hun optredens een beetje gitaar en neuriede wat mee, in 1970 kwam er een einde aan hun huwelijk en hun samenwerking. Esther Ofarim ging solo, maar

Esther Ofarim 2006

Esther Ofarim 2006

bereikte nooit meer de populariteit van de beginjaren. Lang verbleef ze in Duitsland maar woonde ook in Amerika en Frankrijk. Met Abi ging het slecht, drank, drugs en een serie huwelijken zorgen er wel voor dat de boulevardpers over hem bleef schrijven, maar een zangcarrière zat er niet meer in.

Esther Ofarim maakte nog enkele albums, speelde toneel (in Ghetto) ze trouwde met een Duitse fan en doet het nu rustig aan. Ze woont in het Grindelviertel in Hamburg, de oude Joodse wijk van de stad.

zie ook:
helemaal vergetern: Caterina Valente http://wp.me/p1MauM-Fr ,
Nooit meer gedraaid: Doris Day http://wp.me/p1MauM-13T ,
Vrijwel vergeten Barbara http://wp.me/p1MauM-14E 

1964 met de jonge Rudi Carrell

1964 met de jonge Rudi Carrell

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, media, muziek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Nooit meer gehoord – de mooie Esther Ofarim

 1. fredvanderwal zegt:

  Haar stem had iets juichends en vooral overtuigends. Ik woonde toen nog in de Nieuwe Spiegelstraat Amsterdam 2 hoog en had een zwart wit TV die in drie termijnen afbetaald werd door mij bij V & D.
  Met moeite kreeg ik het krediet vanwege mijn lange haar en hippe kleding.

  Like

 2. joost tibosch sr zegt:

  Ze zeggen altijd dat je vrouwen, op wie je dodelijk verliefd word, nooit meer vergeet. Nu hoor ik me zeggen: “ochot ja,.. Esther Ofarim”. Dat klinkt toch echt naar “vergeten”..en dat was het ook!

  Like

 3. Theo de Haas zegt:

  Wat leuk weer eens een reactie op internet over Esther Ofarim. Heb vorig jaar nog geprobeerd een concert in Carre te kunnen organiseren. Maar heb helaas niets meer van hun gehoord. Esther is er zelf ook deelgenoot aan dat ze “vergeten” is. Ze wil geen interviews of iets dergelijks geven. Heeft ze een hekel aan en leeft nu haar eigen leven. Ze wil alleen maar zingen, en dat kan ze nog steeds goed!! Ken haar persoonlijk en heb af en toe contact met haar. Zou het leuk vinden en heel veel mensen er nog een plezier mee doen en vooral de Joodse gemeenschap dat ze nog eens een concert in Nederland kan geven. Is in Israel nog steeds een grote ster.

  Wie durft het aan wat voor haar in Nederland te kunnen organiseren?
  www. estherofarim.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s