Erectieprobleem anno 1908

UnknownNatuurlijk bestond het probleem vroeger ook, in de tijd ver voor Viagra, zeg maar. Alleen: hoe noemde je het toen en wat viel er aan te doen? Uit een advertentie in Het Nieuws van de Dag uit 1908 blijkt dat de farmaceutische industrie ook toen al wist hoe je geld kon verdienen aan een ongemakkelijk probleem, gezien deze advertentie:

HEEREN! Tegen ontijdige zwakte is ‘VIRISANOL’ het werkdadigste, zekerste versterkend middel. Erkend! Gegarandeerd onschadelijk. Flacon à f 2,10, f 3,- en f 6,-. HENRI SANDERS Apotheker, Hofleverancier. Rokin 8. 

Een ‘ontijdige zwakte’ heette het dus toen. Een mooie omschrijving. Om te onthouden. En meneer Sanders was Hofleverancier, mogelijk heeft ook prins Hendrik gesnoept van de Virisanol. De Vereeniging tegen Kwakzalverij – die bestond toen ook al – waarschuwde in 1907 al tegen dit middel, het zou geen enkele bewezen werking hebben. Het bevat volgens een Duits onderzoek o.a. kinine, lecithine, ijzer, en suiker.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, geschiedenis en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Erectieprobleem anno 1908

  1. zelfstandigjournalistantwerpen zegt:

    Het middel was dus geen blijvertje.

    Like

  2. Corline zegt:

    De foto kan zó gebruikt worden voor kleefpasta voor kunstgebitten. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s