Natuurlijk bestond het probleem vroeger ook, in de tijd ver voor Viagra, zeg maar. Alleen: hoe noemde je het toen en wat viel er aan te doen? Uit een advertentie in Het Nieuws van de Dag uit 1908 blijkt dat de farmaceutische industrie ook toen al wist hoe je geld kon verdienen aan een ongemakkelijk probleem, gezien deze advertentie:
HEEREN! Tegen ontijdige zwakte is ‘VIRISANOL’ het werkdadigste, zekerste versterkend middel. Erkend! Gegarandeerd onschadelijk. Flacon à f 2,10, f 3,- en f 6,-. HENRI SANDERS Apotheker, Hofleverancier. Rokin 8.
Een ‘ontijdige zwakte’ heette het dus toen. Een mooie omschrijving. Om te onthouden. En meneer Sanders was Hofleverancier, mogelijk heeft ook prins Hendrik gesnoept van de Virisanol. De Vereeniging tegen Kwakzalverij – die bestond toen ook al – waarschuwde in 1907 al tegen dit middel, het zou geen enkele bewezen werking hebben. Het bevat volgens een Duits onderzoek o.a. kinine, lecithine, ijzer, en suiker.
Het middel was dus geen blijvertje.
LikeLike
De foto kan zó gebruikt worden voor kleefpasta voor kunstgebitten. 😉
LikeLike
Inderdaad. Een stockfoto waar plus magazine bijvoorbeeld vol mee staat. Gezellig samen mooi, gezond en vrolijk en vooral probleemloos oud worden.
LikeLike