Doe wat, muts!

Nadat een eland hun tent had vernield en de verzekeringsmaatschappij als de wiedeweerga geld had overgemaakt zodat ze niet lekker even in een hotel kon bijkomen, is er nu bij haar ingebroken en is de tv meegenomen. “Dat is vooral heel erg voor mijn man, want hij kijkt élke avond voetbal en nu zouden vanavond zijn vrienden net langs komen … Wat zo snel al?”

Schermafbeelding 2013-08-12 om 08.19.30Weer is de verzekeringsmaatschappij haar te snel af. Maar kom op zeg. Doe je mond open, muts. Gedraag je niet zo dociel.
”Als dat geld van de verzekering binnen is, gaan we eerst maar eens rustig kijken wat we daar mee gaan doen. Ik wil helemaal geen grote nieuwe tv. Koop jij maar een kleintje voor op je werkkamer. En elke avond voetbal dat moet naar eens afgelopen zijn. Ik wil een goed gesprek en uitgebreid eten met een kaarsje op tafel. En als je dat niet aanstaat meneer, ga je maar bij je vrienden wonen …. Die verzekering kan me nog meer vertellen …”

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Doe wat, muts!

 1. Mooi maar kansloos pleidooi. Bovendien: elke avond glaasjes wijn, kaarsen en goede gesprekken … nee. Hoewel. Die glaasjes wijn. Overigens acht ik de kans dat deze meneer er een werkkamer op na houdt niet groot. Hij checkt zijn mail op de iPad op de bank. Hij heeft geen werkkamer nodig.

  Like

 2. ollieherman zegt:

  Een glaasje wijn bij de voetbal, ajakkes nee…. Bier, vooral veel bier, meneer. En na de voetbal nog een fatsoenlijke actieserie, lekker knokken.
  Laat dat vrouwtje maar vast met haar boek in bed gaan liggen! 😉

  Like

 3. Blewbird zegt:

  Misschien oordeel je te hard over haar. Ze is ook maar een kind van haar opvoeding. Maar ik heb mij ook afgevraagd waarom ze voor de tweede keer in die tent gaat. Laatst gelezen dat de 20-ste eeuw wordt teruggedraaid en dat ‘we’ teruggaan naar het rauwe kapitalisme van de 19e eeuw. Daarmee is ook 80 jaar emancipatie de nek omgedraaid. Zou die verzekeraar daar op vooruitlopen?

  Like

 4. Nanos zegt:

  Die van de inbraak zag ik nog niet. Dat met de tent vind ik een leuk reclame. Gaf je eenmalig toe aan de primitieve vakantie en lijk je ervan verlost, doet de verzekering eens een keer iets snel. Ik heb bijna medelijden met haar. Daarna moet het over zijn. Ze zit onder de plak.

  Like

 5. Appelvrouw zegt:

  He gat! wijn en kaarsjes!
  Ze dwingt hem bij haar te zitten reutelen over haar kwaaltjes en de buren en collega’s maar zelf wil ze niet naast hem zitten voetbal kijken? Zo dwingend zijn vrouwen zonder het zelf te beseffen.
  Laat die man maar gewoon zijn tv kopen en zijn pleziertjes hebben, wordt ie alleen maar leuker van.
  Blij dat ik niet met een vrouw samenwoon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s