DISCO-DISCUSsies

discodiscussies corry brokkenVoor de foto die deze maand ons omslag siert, is naar onze mening slechts één adjectief te vinden: beeldschoon. Wij vinden het een beeldschoon portret van een beeldschone vrouw en deze fotografische combinatie van Corry Brokken en Frits Gerritsen (die achter de camera stond) was ook zonder de geringste aanleiding een plaat op de cover van DD waard geweest. Maar toen Corry Brokken bovendien van haar nieuwe plaat een onmiskenbare topprestatie maakte, was er voor ons voor dit maart-april nummer nog maar één omslag! Corry Brokken, met haar grote talent en haar door haar werken in de revuewereld ontwikkelde allure van grote vedette, heeft al eerder met een waarlijk-goed lied een Gouden Plaat verworven: haar “Milord” herinnert iedereen zich nog. Nu heeft zij “La Mamma” gezongen – een prachtig chanson van Charles Aznavour, door Lodewijk Post knap vertaald, een lied over een stervende Zigeuner-koningin, wier onderdanen uit aller Heren landen toestromen (“Zij kwamen overal vandaan”) om haar de laatste eer te bewijzen. Philips JF 327 642 laat U Corry Brokken in een zeer, zeer grote vorm horen! Rolf ten Kate.

DD, Nieuws voor grammofoonplatenliefhebbers. N.V. Phonogram. Postbus 25, Amsterdam-C. Telefoon 245588 Giro 487626. Fl 1,- per jaar (voor porto en administratie). 17e jaargang no 2. maart-april 1964.

Zi ook: Nooit meer gedraaid, bijna vergeten – Corry Brokken http://wp.me/p1MauM-V2

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, media, muziek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s