Geen vuiltje aan de lucht

geen vuiltjeEen heerlijk moment. Mooi weer, prettige stemming, familie, goede vrienden, mooie vooruitzichten. Op weg naar een veelbelovende gebeurtenis. Zomer in Amsterdam, de iepen vol in ’t blad. De iPhone zit nog veilig in je binnenzak, je portemonnee in je tas. Geen onweerswolkje aan de lucht, geen tasjesdief te zien, geen brutale scooterrijders die met te veel lawaai langs scheuren. Geen lastige vragen van je schoonzusje. Geen vileine opmerking van je man.
Nog geen alcohol in je bloed, nog fris in het hoofd. Geen gezeur over de crisis, geen zorgen over zuinig aan doen. Straks een ijsje, een lunch aan het water, een broodje gezond op het hoekje. Heerlijk, een dagje stad. Even weg uit het het woonerf, de tegeltuintjes, de scheve schutting, de luidruchtige buren.
Echt, er is geen vuiltje aan de lucht.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Geen vuiltje aan de lucht

  1. gnossie zegt:

    En voorlopig nog geen Elfstedentocht in zicht.
    Heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s