Size matters – op zoek naar een man met kleine ballen

UnknownVolgens een bericht in de Volkskrant van dinsdag 10 september hebben mannen met grote ballen minder oog voor hun kroost. Ze zitten door die grote ballen vol met testosteron en zijn al lang op zoek naar het volgende vrouwtje om meer kinderen te produceren en laten de reeds verwekte kinderen achter bij de vrouw die beter dan hij kan zorgen voor dat grut. Dat alles op basis van een bericht in de PNAS, een gerenommeerd Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift.

Zou het waar zijn? Zoals gewoonlijk zit er in uitkomsten van zulk wetenschappelijk onderzoek altijd wel een kern van waarheid, maar is het nooit het volledige plaatje. Of een man wel of niet goed voor zijn kinderen zal zorgen is afhankelijk van zoveel factoren dat je dat nooit in één onderzoek kan meten. Die man met de grote ballen kan wel eens in aanleg heel zorgzaam zijn, heel creatief. Hij kan een groot plichtgevoel hebben, juist houden van die grote kinderogen, of gesteld zij op de huiselijke rust, misschien heeft hij gewoon een vrouw die hem de baas is.

Het kiezen van een man is al gecompliceerd genoeg. Om daarbij nu ok nog te moeten letten op de ballen van de man (“schat, trek je broek even uit”) maakt het allemaal nodeloos ingewikkeld. Leuk bericht van de Volkskrant, maar niks van aantrekken.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Size matters – op zoek naar een man met kleine ballen

  1. EJW zegt:

    Die flauwekul onderzoeken lees ik alleen ter vermaak. Wat een onzin zeg!

    Like

  2. fulpsvalstar zegt:

    Doet een ietsepietsie “Stapelig” aan.

    Like

  3. Arjan Fernhout zegt:

    Bovendien doet het tekort aan mannen die op een ‘verstandige’ manier ‘van twee walletjes hebben gegeten.’ Er flitst een reclametekst door mijn geheugen: ‘Ik hou van mijn partner, jij ook?’ En twee dwarrelende hartjes die … Uiteraard was het een vrouw die sprak. Op PO.

    Like

  4. kuifjesimon zegt:

    Zulk nieuws … geen zak aan !!

    Like

  5. ramireziblog zegt:

    Ik geloof er geen bal van…

    Like

  6. Dwarsbongel zegt:

    Ik had meteen een associatie met statistieken: “je hebt leugens, grote leugens, en statistieken”, en: “een statisticus berekende dat de rivier gemiddeld één meter diep was. Hij probeerde de rivier te doorwaden, maar verzoop jammerlijk.”
    En als dan een “wetenschappelijk” onderzoek de krant haalt, is dat gewoonlijk vanwege de curiositeit van het onderwerp…

    Like

  7. fulpsvalstar zegt:

    zo bestaat in de wereld der klassieke zangers de kreet: dom-dommer-tenor, of, zoals ik de pedagoge Tine van Willigen eens hoorde zeggen: dom-dommer-en toen volgde de naam van een van haar leerlingen, een bekende tenor die ik hier niet zal noemen.

    Like

Plaats een reactie