De SGP gaat vreemd

images-3De SGP voert actie tegen de datingsite Second Love, die openlijk de mogelijkheid biedt om contacten aan te knopen – naast een reeds bestaande relatie. Een datingsite die dus in haar reclameboodschappen het vreemdgaan aanmoedigt . Dat moet dus niet kunnen, zegt Kees van der Staaij, de frisgeboende fractieleider van de Staatkundig Gereformeerde Partij.

Gisteravond werd erover gediscussieerd bij Pauw & Witteman; de enige die iets verstandigs zei was Goedele Liekens; ‘Vreemdgaan ontwricht huwelijken, zeker, ik zal het nooit aanmoedigen, maar het gebeurt, het is iets wat je meestal niet plant. Meestal is er al iets mis in de relatie, meneer gaat iedere avond kaarten in ’t café, mevrouw verveelt zich, dan komt zo’n radioreclame van Seond Love voorbij, en ja, dan is er ruimte voor.”

images-4De SGP zou dus waarschuwingsborden moeten plaatsen bij ieder café, bij elke dartclub, bij de golfclub: ‘U besteedt te weinig aandacht aan man/vrouw en kinderen, uw relatie staat op het spel!’

Graag ook SGP-waarschuwingen bij elk raam op de Wallen, bij alle homo-sauna, bij elke parenclub: ‘Denk aan uw relatie – vreemdgaan schaadt de geestelijke gezondheid!’

Ik ben bang dat het kwaad niet uit te roeien valt. Rokers blijven roken, hoe gruwelijk de teksten op de pakjes sigaretten ook zijn. Vreemdgangers zullen blijven vreemd gaan, hoe erg de SGP dat ook vindt. Er zijn al genoeg waarschuwingsborenden in ons land. En nog genoeg andere zaken om ons druk over te maken.

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De SGP gaat vreemd

 1. Kees heeft gelijk; Vreemdgaan kent geen winnaars, alleen verliezers. Maar het gaat niet altijd om het winnen, maar om het meedoen!

  Like

 2. joost tibosch sr zegt:

  Iedere christen die op grond van zijn geloof dat God altijd van ons houdt de huwelijksbelofte uitspreekt van trouw tot de dood aan elkaar (en ieder die dat op grond van eigen ideaal doet) weet dat hij in ieder geval geen God is en alleen maar kan proberen om dat ideaal waar te maken. Hij weet ook dat dat in het menselijk leven moeilijkheden oplevert, waarvan genoemde reclame wel een van de minste zal zijn, Hij beseft zelfs dat dat waarmaken ondanks alle goede wil best wel eens maar gedeeltelijk of niet kan lukken en dat je(of je kinderen) dan beslist niet altijd “verliezer” bent . Meestermenner (monseigneur) Kees die kletsend met een christelijke zweep alsmaar roept dat mensen dat ideaal waar moeten maken (van God) en hen daarom als kinderen dwingend met wetten wil beschermen zelfs bij de kleinste problemen, moet toch eens nadenken of hij nog wel weet wat mensenrechten zijn. voor hem erger nog, of hij wel beseft, dat hij als gelovige toch wel een rare opvatting heeft over een liefhebbende God.

  Like

 3. ik kreeg vanmorgen nb via facebook een verzoek om de pagina No second love No “leuk te vinden”. Hoe leuk is dat? https://www.facebook.com/pages/NO-second-love-NO/304981899639501?notif_t=fbpage_fan_invite

  Like

 4. Dwarsbongel zegt:

  Snap je nou waarom de SGP geen vrouwen in politieke functies wil? Het meeste vreemdgaan ontluikt op de werkplek – ze moeten dus ook het buiten de deur werken maar gaan verbieden, zelfs in niet-gemengde omgevingen, want anders leidt dat maar tot homosueel vreemdgaan…

  Like

 5. zelfstandigjournalistantwerpen zegt:

  In de vorige eeuw heeft men ook geprobeerd het drankmisbruik tegen te gaan. Ook niet geholpen. Het vlees is zwak, moet er ergens in de bijbel staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s